12-jarig jochie hackte overheidssites in ruil voor games

Omfg noob
Oh, de dingen die kinderen al niet doen voor gratis snoep games.

Een twaalfjarig ventje hackte allerlei overheidssites in opdracht van de internetactivistengroep Anonymous. In ruil voor de daar vergaarde informatie kreeg hij computergames toegespeeld. Zijn hacking spree vonden plaats in het begin van 2012, tijdens grote studentendemonstraties in Canada, zo meldt de Toronto Sun.

Dit Canadese jochie veroorzaakte daarbij voor zo’n 60.000 Canadese dollar aan schade bij de overheid, politie, en andere doelwitten. Hij hackte niet vanuit een specifieke overtuiging of gevoel van onrecht, het leek hem vooral om de buit (games!) te gaan. Ook fungeerde de 12-jarige als een leermeester voor anderen, die vervolgens hun skillz zelf los konden laten op andere websites.

Wat voor straf dit ventje boven het hoofd hangt is door zijn leeftijd nog niet duidelijk. Het valt te hopen dat als hij huisarrest krijgt, er een grotere voorraad games aanwezig is dan bij deze jongen. Als wij een online beveiligingsfirma runden zouden wij overigens wel weten wat we met deze jongen zouden doen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *