3 Redenen waarom offline Chrome gebruiken handig is

google-chrome-offline
De nieuwe Chrome-versie maakt het internet er weer een stuk gebruiksvriendelijker op.

Dat Google Chrome een fijne browser is, weten we inmiddels wel. Ook zijn er voor de webversie enorm veel handige extensies te vinden. In de nieuwste update voorziet Google zowel de web- als Android-versie van de mogelijkheid om voortaan content offline op te slaan.

Na het installeren van de nieuwste versie vind je de feature terug aan de hand van een nieuwe downloadknop in het optie-overzicht rechtsboven. Door hierop te klikken maak je de geselecteerde content op dat moment offline beschikbaar.

Maar wat is daar nu zo handig aan? Aan de hand van onderstaande redenen weten we zeker dat ook jij de nieuwe functie van Google Chrome tof vindt.

1. Sla naast websites (bijna) al je favoriete content op
De downloadfunctie van Google Chrome werkt namelijk niet alleen voor websites, maar ook voor audio, video, documenten en nog veel meer. Zo hoef je bijvoorbeeld niet eerst die vervelende banners weg te klikken of naar reclamevideo’s te luisteren, maar druk je simpelweg op de downloadknop om je content in alle rust te bekijken.
nog geen YouTube
Helaas staat de nieuwe functie nog in zijn kinderschoenen, waardoor met name video’s lang niet altijd gedownload kunnen worden. Ook YouTube-video’s worden op het moment van schrijven nog niet ondersteund.

2. Geen tijdsdruk bij het lezen van (lange) artikelen
Je kent het vast wel: je bent begonnen aan het lezen van een interessant maar lang artikel, terwijl je weet dat je er op dat moment te weinig tijd voor hebt. Dankzij de nieuwe Chrome-update behoort dit probleem tot de verleden tijd.
lezen op je gemak
In plaats van allemaal screenshots te maken van het artikel, kun je nu op je dooie gemak het document opslaan en weer snel tevoorschijn halen wanneer je wel weer tijd hebt. Thanks Google!

3. Besparen op je accu
Deze reden is vooral van toepassing op de reizigers onder ons. Wanneer je met het openbaar vervoer reist, maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van het mobiele netwerk van je provider. Zeker als de internetconnectie niet stabiel is, gaat dit al snel ten koste van je accu.
accu besparen
Door content vooraf te downloaden, heb je geen slurpende mobiele internetverbinding meer nodig. Hierdoor haal je misschien net wel het einde van de dag met je smartphone, zonder dat je daarvoor iets niet hebt kunnen zien, horen of lezen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *