Gaat Apple aan de Bitcoin beginnen?

apple-blockchain-mineralen-mining
Techreus zet haast ongemerkt de eerst stap op de Blockchain.

Steeds meer bedrijven lijken zich bezig te houden met eigen varianten van de Bitcoin. Zo wil Facebook een eigen munt voor WhatsApp en is Bittorrent ook al aan een eigen munt begonnen. Ook over de achterliggende technologie Blockchain hoor je Facebook en andere bedrijven genoeg herrie maken. Apple bleef daar eigenlijk ongemerkt een beetje buiten en iedereen dacht daarom dat zij er niet mee bezig was.

Niets blijkt minder waar. Aangezien Apple beursgenoteerd is in Amerika moet zij eens in de zoveel tijd verslagen naar beurstoezichthouder SEC sturen. Meestal zijn deze zaken droge kost, maar toch worden ze altijd uitgespit door financiële analisten of journalisten in de hoop op een primeur. Deze werd vandaag bewaarheid. Apple schreef namelijk over haar betrokkenheid bij het verantwoord delven van de mineralen die in mobiele telefoons worden gebruikt. Nu is dat zeer nobel, maar wellicht minder interessant voor de pers. Oplettende lezers zagen echter dat zij ook hebben bijgedragen aan het ontwikkelteam dat een Blockchain-toepassing ontwikkelt om te zorgen dat men alleen nog ‘schone’ mineralen delft.

Nu werken er meer partijen in zo’n samenwerking, dus hoe groot de input van Apple is geweest, is niet bekend. Toch kon men al eerder in een patentaanvraag uit 2017 opmaken dat Apple wel degelijk met Blockchain en ‘crypto’ bezig is. Het zal toch niet zo zijn dat Apple, geïnspireerd door het succes van de BitTorrent Token bij de release van de video-streaming bekend maakt dat…

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *