Vijf dingen die je moet weten over Call of Duty: Ghosts

Call of Duty Ghost
Call of Duty: Ghosts, het nieuwste pareltje van Activision, ligt sinds gisteren in de winkels. Apparata zet de belangrijkste feiten op een rijtje.

Al vijf jaar lang breekt Call of Duty alle mogelijke verkooprecords. Met Ghosts hoopt het dan ook het megasucces van GTA V te verbeteren. Maar dat wordt nog een hele opgave, GTA V wist in de eerste 3 dagen maar liefst 1 miljard dollar op te halen. De vorige Call of Duty-game uit 2012 wist dit pas in ruim twee weken te realiseren. Echter, Call of Duty: Ghosts heeft ‘maar’ 50 tot 60 miljoen gekost om te ontwikkelen, zo’n 150 miljoen minder dan GTA V.

In Call of Duty: Ghosts zijn de Verenigde Staten aangevallen. Tien jaar na de aanslag is het land nog steeds in kritische toestand. Aan jou als gamer de taak om het land van de ondergang te redden. In de game zitten een aantal nieuwe functies om dit realiseren. Apparata zet de vijf dingen op een rij die je moét weten over Call of Duty: Ghosts:

Vrouwelijke personages
Marktonderzoek heeft uitgewezen dat bijna de helft van alle Call of Duty-spelers uit vrouwen bestaan. Wie had dat verwacht? Om de vrouwen een beetje tegemoet te komen, en omdat we in een feministisch tijdperk leven, is het mogelijk om voor vrouwelijke personages te kiezen in de game.

Hond
Honden bestaan al enige jaren in de Call of Duty-reeks. Maar in Ghosts spelen ze voor het eerst een prominente rol. Niet alleen in singleplayer-mode zal de hond regelmatig ingezet worden om vijandelijk gebied te verkennen, of je tegenstander eens goed te grazen te nemen, ook in multiplayer zal de hond ingezet kunnen worden als killstreak. De hond kan daarnaast gebruik maken van een headset, waardoor je de trouwe viervoeter instructies kan geven.

Onder water oorlog
In Ghosts is het ook mogelijk om onder water je schietpartij voort te zetten. Zwemmen, duiken en andere wateractiviteiten waren in vorige Call of Duty-spellen al aanwezig. Maar nu zijn ook je wapens onder water te gebruiken.

Clans
Dit is erg gaaf. Door een clan aan te maken, of je bij één te voegen, verdien je punten en kan je dingen in de game vrijspelen. Het bijzondere aan Ghosts is dat je nu vanaf elke console in dezelfde clan kan. Dus of je Ghosts nou op je Playstation, Xbox of PC speelt, je kan allemaal in dezelfde clan. Helaas is dit met multiplayer nog niet mogelijk.

Deathstreak
Als je in de multiplayer mode van vorige Call of Duty-games een aantal keren doodgeschoten was, en zelf geen kills maakte, was er de optie om uit verschillende deathstreaks te kiezen. Deze hielpen je om jezelf weer goed in de game te kunnen zetten. Zo kon je bijvoorbeeld een aantal seconden zien waar je tegenstanders zich bevonden. Bij Call of Duty: Ghosts bestaat deze functie helaas niet meer, spelers zullen hierdoor beter hun best moeten doen niet om niet vermoord te worden.

PS: nieuwe trailer inmiddels al gezien?

2 reacties

  1. Ja ja, zal allemaal wel weer met die nieuwe COD’s. Ben al na CoD4 gekapt met serieus gamen, dat was namelijk de laatste ‘echte’ Call of Duty! MW2 was leuk, maar daarna hield het op. Iedereen kan tegenwoordig goed spelen met al die killstreaks.

  2. Ik vind CoD een beetje de apple van shooters, niet de allerbeste specs, langzame inbovatie maar toch immens populair en geliefd door veel gamers. Geef mij maar battlefield oid. Of splinter cell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *