5 dingen die we verwachten te zien bij de keynote van Apple

De twee nieuwe iPhone 6-versies naast elkaar
De grote dag is bijna aangebroken. Gadgetliefhebbers kijken al weken uit naar de presentatie van de iPhone 6 én de iWatch. Is dat alles wat we gaan zien tijdens de keynote van Apple of verwachten we meer?

Twee nieuwe iPhones met 4,7 en 5,5 inch display

Als we iets met zekerheid kunnen stellen, dan is het wel dat we morgen twee nieuwe iPhones te zien krijgen. Niet dat we nog niet weten hoe ze eruit gaan zien, maar toch. We verwachten naast het nieuwe uiterlijk en de grotere displays natuurlijk een snellere processor en een verbeterde camera, maar hopen ook op een of meerdere verrassingen. Dat is lastig, aangezien er al veel gelekt is over de iPhone 6. Maar Apple zou Apple niet zijn als we toch weer een paar unieke features te zien krijgen.

NFC en mobiel betalen

NFC en mobiel betalen is al mogelijk met veel smartphones van de concurrenten van Apple. Toch is het concept in Nederland nog niet echt van de grond gekomen. Apple loopt dus een beetje achter, maar dat was ook het geval bij de introductie van de iPhone én de iPad. Smartphones en tablets bestonden namelijk al veel langer. Gaat Apple ook de markt voor mobiel betalen op z’n kop zetten?

iWatch

Het is al jaren een publiek geheim dat Apple werkt aan een eigen smartwatch. 2014 is het jaar van de grote doorbraak van de wearables, maar wat we op dit gebied van Apple kunnen verwachten is nog onduidelijk. De focus zal deels liggen op gezondheid, maar daar zal Apple zich niet mee kunnen onderscheiden. Waarmee wel? Dat horen we ongetwijfeld morgen, als Apple ons de iWatch voor het eerst laat zien. Vervolgens moeten we nog even geduld hebben, want de gadget zou pas in 2015 in de winkels liggen.

iOS 8 en OS X Yosemite

Apple presenteerde de nieuwe versies van zijn besturingssystemen voor de iPhone en de Mac al tijdens de World Wide Developers Conference in juni, maar een definitieve releasedatum laat nog op zich wachten. iOS 8 en OS X Yosemite zijn inmiddels veelvuldig getest, dus het zou ons niet verbazen als Apple morgen de Golden Masters vrijgeeft. Dit zijn vrijwel definitieve versies van de besturingssystemen, die als laatste test dienen voorafgaand aan de definitieve release.

Mac Mini

Misschien niet Apple’s meest aansprekende product, maar de Mac Mini heeft al sinds 2012 geen update meer gekregen. Dat terwijl de Macbooks, iMacs en zelfde de angstaanjagend dure Mac Pro allemaal een nieuw uiterlijk en modernere hardware kregen. We verwachten op z’n minst een nieuw model met up to date processor, SSD en moderne grafische kaart, maar zouden er tegelijkertijd niet raar van op kijken als ook het design onder handen genomen wordt.

UPDATE: inmiddels is alles bekend, een overzicht van de geruchten die niet bleken te kloppen (over de iPhone) lees je HIER.

2 reacties

  1. Had een hele tijd geleden gelezen, dat er een scherm in ontwikkeling was met geïntegreerde zonnecellen, natuurlijk niet zichtbaar voor het oog. Heb er verder niets meer over gehoord, maar zou best wel een toegevoegde waarde zijn, ipv zo’n scherm met 2560 x 1440 pixels, waar zelfs een havik het verschil met een full hd scherm niet ziet. ( en dat ook weer meer batterij en processorkracht vraagt )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *