5 tips voor een goedkopere vakantie

5 tips voor een goedkopere vakantie
Een goedkopere vakantie begint thuis achter de computer.

Het is vakantietijd en overal zie je aanbiedingen of lokkertjes van reisorganisaties. Wil je écht voordeliger op vakantie, dan moet je zelf aan de slag. In dit artikel helpen we je een handje op weg. De tips zijn op basis van eigen ervaringen.

Vliegtickets? Neem de tijd
Voordelige vliegtickets vinden is mogelijk, maar je moet hier de tijd voor nemen. Let ook goed op. Zo kunnen sites als Skyscanner en Cheaptickets je helpen, maar vergeet niet dat dit ook bedrijven zijn die geld willen verdienen. Soms loont het gewoon om op de site van een luchtvaartmaatschappij te kijken. Check vervolgens verschillende luchthavens in de omgeving (Dusseldorf, Brussel) en in diverse gevallen bespaar je honderden euro’s.

Hotel kan goedkoper
Net als een vliegticket, kan ook een hotel voordeliger. Wist je dat een site als Booking.com een groot deel van de inkomsten geniet? Inkomsten die dus niet naar het hotel gaan. Tip: zoek een hotel via Booking en surf naar de website van het hotel. Soms komt Booking met een scherpe aanbieding, maar het kan ook zo zijn dat het hotel je direct een voordeligere kamer kan bieden.

Overweeg alternatieven
Dit is per vakantie verschillend, maar op sommige punten kun je geld besparen door alternatieven te overwegen. Kies voor een AirBNB in plaats van een hotel. Kies voor een slaapplek vlak buiten die ene toeristische plek. Overweeg meerdere vakantiebestemmingen en kies de voordeligste. Die andere bestemming kan volgend jaar ook nog.

Vergelijken!
Niet alleen vliegtickets en hotels moet je goed vergelijken. Ook andere zaken vergen tijd. Ja, het kan je gerust een hele dag kosten, maar je kunt tegelijkertijd een hoop geld in je zak houden. Overweeg je een verzekering? Vergelijk je suf bij diverse aanbieders. Huurauto? Schroom niet om vijf of zes partijen uit te pluizen.

Voordeelpassen zijn niet altijd voordeliger
Voor dit voorbeeld gebruik ik de stad New York. Je kunt een New York-pas kopen en zo krijg je ‘gratis’ toegang tot tientallen attracties. Je MOET echter die tientallen attracties bezoeken om het geld eruit te halen. Zo wordt je tijdens je vakantie een slaaf van zo’n voordeelpas. Daarnaast bezoek je wellicht locaties die je niet interesseren, maar je doet het toch maar omdat je die pas hebt. Nonsens! Maak thuis een goede overweging wat je wel of niet wil zien. In the end ben je in sommige gevallen voordeliger uit zonder een voordeelpas en ga je relaxter op vakantie.

Met deze vijf tips kun je thuis al beginnen met besparen. Alle tips vereisen tijd, een goede internetverbinding en een sterke kop koffie. Bonustip: regel mobiel internet met een prepaid SIM-kaart als je buiten Europa reist. Google is ook je vriend op vakantie. Snel een locatie opzoeken of iets Googelen is zo gepiept vanaf je smartphone. Zoeken naar WiFi hotspots is tijdverspilling en mobiel internet kost de wereld niet. Let wel: ook hier geldt weer dat je goed moet zoeken naar een voordelige aanbieder. Dit is vaak voordeliger in het land van bestemming.

Meer vakantie? Check hier 10 handige apps voor op vakantie en daar waarom je je boarding pass niet op social media moet posten.

2 reacties

  1. Aardige tips, niet helemaal eens wat de voordeelpas betreft. Je hebt wel degelijk van dat soort pasjes waar je echt wat aan hebt. En juist op vakantie is het leuk om ook eens iets te doen wat je normaal nooit zou doen denk ik. Ook een goede tip/open deur: Als je met een wat grotere groep reist (gezin) dan is het geen slecht idee om te kijken naar appartementen in plaats van hotelkamers. Een paar avonden in het appartement eten (en drinken!) kan zo een flinke bak geld schelen. Daarnaast is het ook vaak leuker dan in een hotel te hangen.

    En omdat je het toch over New York hebt 😉 Haal wat eten in een Deli in plaats van uit eten te gaan. Het eten is verbazingwekkend goed en goedkoop, en wat is er nou mooier dan een heerlijke sandwich te eten terwijl je door die geweldige stad aan het struinen bent?

    Tja en eigenlijk is de beste tip: Wordt lid van de bibliotheek en lees je in over de stad of plek waar je naar toe gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *