512GB opslag in de Galaxy S9: het zou zomaar kunnen

Galaxy S9
Samsung heeft nog niet bekend gemaakt wanneer we de Galaxy S9 te zien krijgen, maar je kunt al wel vast nadenken over de specs.

De Galaxy S9 zou binnen een paar weken gepresenteerd worden, maar tot die tijd moeten we het doen met betrouwbare of onbetrouwbare geruchten. SamMobile weet alvast te melden welke opslagvarianten er straks in de winkels liggen, maar echt schokkend nieuws is dat eigenlijk niet.

Het Galaxy S9-aanbod is vrij overzichtelijk. Het instapmodel heeft 64GB opslagruimte met 4GB werkgeheugen. De duurdere variant heeft ook 4GB werkgeheugen, maar beschikt over 128GB opslagruimte. Bij de Galaxy S9+ wordt het al interessanter. Die krijgt standaard 6GB RAM en 64, 128 of 256GB opslagruimte.

Samsung zou met het idee spelen om de Galaxy S9+ ook met 512GB opslagruimte uit te brengen, maar het is nog niet bekend of die variant in alle landen verkocht gaat worden.

6 reacties

 1. Het zou wel passen bij het absolute topmodel. Al vraag ik me af hoeveel je hiervan nou echt nodig hebt. Met alle apps, foto’s en offline Spotify muziek heb ik zelf nu aan 64 Gb opslag wel genoeg.

  • @rrrobert: Nou, ik vind 512GB zelfs nog een beetje magertjes. We leven ondertussen in 2018 hè. Ze proppen tegenwoordig die hoeveelheid op een micro SD kaartje. Laat er maar eens telefoons komen met meerdere TB’s aan opslag. Kan je eindelijk eens echt los.

  • @rrrobert: Hangt van het gebruik af.
   Ik heb van de reguliere 64GB op mijn note8 na installatie van mijn gebruikelijke apps (geen games !) en mijn complete whatsapp database slechts 10GB over. Gelukkig heb ik een 256GB versie dus ik maak me niet druk en daarbij een 200GB sd card.
   Je Hebt overigens nooit de aangegeven ruimte vanwege de ruimte die het OS al pakt met alle bloatware erbij.
   En vandaag de dag is 64GB gewoon niet zoveel met dikke camera’s, 4K, en alle toeters en bellen aan boord.
   Ik koop een toestel voor minstens 2 jaar en over 2 jaar kijken we ook anders tegen 128GB aan dan nu.

 2. Ik heb altijd telefoons gehad met 16 GB of 32 GB. Ik maak geen foto’s met mijn telefoon en heb een bescheiden aantal Apps die ik gebruik. Vorig jaar overgestapt naar de iPhone 7. Ik wilde mijn iPod Classic vervangen voor een nieuwe, maar die waren toen al uit productie. Op Marktplaats werd er doodleuk 250 tot 300 voor gevraagd. Dan kon ik net zo goed de iPhone 7 een upgrade geven en naar 256 GB gaan. Nooit spijt van gehad en ik denk dat ik ook niet meer terug wil.

  Ik heb een groot gedeelte van mijn muziekcollectie erop staan, wat films en een hele lading aan apps en nog steeds heb ik zo’n 70 GB vrij. Je hoeft niet meer apps te deleten als je een foto moet maken en je hoeft ook niet te kiezen welke muziek je nu wil meenemen op je telefoon. Dat is enorm prettig. Bij een laptop maakt het minder uit, daar je daarbij makkelijk kan werken met externe schijven, maar dat is bij een telefoon net even wat lastiger.

  Een optie naar 512 GB is fantastisch. Meer muziek, meer films en meer apps. (die overigens ook telkens meer ruimte innemen). Ik zou het gewoon doen.

  • @willeme: Nou heb ik een vergelijkbare situatie maar dan anders: mijn iPhone 6s 16GB was gewoon te vaak, te vol. Toen ik een nieuwe kocht overgestapt naar de S8 (64GB) met niet alleen de verviervuldiging van geheugen maar ook uitbreidbaar geheugen in het achterhoofd.
   Nu nog steeds op de 64GB standaard en ik krijg het gewoon niet vol.
   Ik vind persoonlijk alles boven 128 GB een beetje overkill maar ik heb eigenlijk alleen qua foto’s een heleboel: muziek doe ik allemaal via spotify (heb bijna overal wi-fi dus waarom zou ik die allemaal downloaden) en voor de rest weinig grote apps.

  • @willeme: Helemaal met je eens Willem …. Hoe meer hoe beter. Helemaal gebruiken hoeft niet maar het kan wel en je kan langer met de telefoon doen.
   Je ziet gewoon dat 1 GB vandaag iets anders is als 3 jaar geleden, en dat terwijl qua data het identiek is maar vandaag de dag is dat gewoon sneller vol omdat alles qua data snel groeit, is gewoon een feit.
   256GB is gewoon zonder issues of memory management gebruiken en het is gewoon een stukje extra comfort en gemoedsrust. Zeker als je niet altijd wifi hebt gaat er NIKS boven snelle veilige lokale opslag.
   Immers bij een laptop kan je ook alles via de cloud doen, streamen en met externe opslag werken en toch wil vrijwel niemand graag een 64GB notebook kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *