6 Netflix-ergernissen die we allemaal herkennen

6 Netflix-ergernissen die we allemaal herkennen
Fijne dienst hoor, Netflix. Perfect is het zeer zeker niet.

Het aantal Nederlandse huishoudens met een Netflix abonnement loopt in de miljoenen. Niet zo gek, want de Amerikaanse streamingdienst heeft weinig concurrentie in ons land. Netflix is zo’n beetje de enige streamingdienst met een ruim aanbod. Je verveelt je nooit, toch? Wel? Dat en meer ergernissen in dit lijstje!

1. Een ruim aanbod. Toch verveling
Feitje: alleen al qua films is er keuze uit meer dan 2.000 titels op Netflix in Nederland. Toch komt het voor dat jij geen idee hebt wat te kijken. Geef het maar toe. Je start Netflix op, staart je suf op het aanbod en hebt geen idee wat te kijken. Keuze stress?

2. Onlogische aanbevelingen
Netflix heeft een algoritme die op basis van jouw kijkgedrag aanbevelingen geeft. Het zijn slechts suggesties, want de kans is alsnog dik aanwezig dat jij het helemaal niet eens bent met die gegeven opties. Maar misschien ben ik de enige met dat probleem.

3. Automatisch afspelen van previews
Even lezen waar deze film/serie over gaat en OH SHIT VOLUME ZACHTER. Je herkent dit vast wel. Indien beschikbaar begint Netflix een automatische preview te draaien als je een paar seconden stilstaat op een titel. Bijvoorbeeld als je de omschrijving wil lezen. Het werkt niet alleen afleidend, het is ook hoogst irritant als de volume van de TV nog op standje bioscoop staat.

4. Heel veel pulp
Het aanbod van Netflix is enorm. Tussen dit aanbod zitten veel goede films, inclusief de nodige (moderne) klassiekers. Er zit echter ook een hoop pulp tussen. Films met een IMDb-rating van 5, 4, of zelfs lager. Films die het daglicht niet kunnen verdragen. Films die je zonder vooronderzoek gaat kijken en na 20 minuten denkt. Waar zit ik in vredesnaam naar te kijken?

5. Het ontbreken van een rating
En dat brengt ons bij het volgende. Netflix hanteert een eigen vage rating die je eigenlijk niet serieus kunt nemen. Wat je wil is de film of serie vergelijken met cijfers op IMDb of Rotten Tomatoes. Nu moet je deze info eerst zelf Googelen. Het zou fantastisch zijn als Netflix het aanbod kan koppelen aan de IMDb-gegevens en dat je dan kunt zoeken op titels met een filter op de IMDb-rating.

6. De beslissingen van Netflix
Dit puntje heeft niet zozeer te maken met de speler, maar met de productietak van Netflix. De Amerikaanse streamingdienst heeft er nogal een handje vol van om Originals af te kappen, ook al zijn ze populair bij het grote publiek. Een recent voorbeeld is Santa Clarita Diet. De serie heeft een 7.8 IMDb-rating, is zeer geliefd onder fans en toch komt er geen vierde seizoen. Niet alleen een opmerkelijke keuze, ook heeft de serie geen fatsoenlijk einde gekregen en zijn er veel open vragen. Waarom Netflix?!

Lees ook: deze films en series kijk je in augustus op Netflix

6 reacties

  1. Sinds ik de app uit de Windows Store gebruik, heb ik geen last meer van die achterlijke previews. Het nadeel er echter van, is dat het geluid op 75% is afgesteld ten opzichte van 90% via de browser en 100% op een Smart TV.

    Waar ik mij altijd kapot aan erger, is dat er aanbevelingen staan die op geen enkele manier raakvlak hebben met wat ik doorgaans kijk. Ik kijk veel Thaise en Chinese films, waarop Netflix mij continu Zweedse en Finse series voorschotelt. Waar ik helemaal niet van houd. Netflix heeft ook meermaals beloofd, zelfs in de pers, om Lillyhammer weer terug te brengen in de lijst, maar ook dat gebeurt niet.

    En last but not least, ze blijven volhouden dat je op Full HD kunt kijken, wat via de app niet kan.

  2. Wat dacht je van series op Netflix die je voor 3 seizoenen kijkt en vervolgens verdwijnt de serie van Netflix terwijl er nog meerdere seizoenen in de US zijn uitgekomen. Dit gebeurt al een paar keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *