Absurd: dorpsgekken met een drone [video’s]

drone-aanval-bombardement-idioot
Maar vragen ontwikkelaars er niet zelf om?

Natuurlijk zijn drones leuk speelgoed, gezellig een beetje vliegen, met de camera eens over die spannende schutting kijken of een luchtfoto van jouw huis nemen. Ondertussen worden drones ook steeds vaker ingezet voor heel wat minder vredelievende doelen. In dit artikel zet ik op een rij wat dorpsgekken met een drone al bedacht hebben en dat is absurd.

Man bombardeert huis van zijn ex
In Amerika is een man gearresteerd die maar niet over zijn ex heen kon komen. Nadat hij eerder al een contactverbod had gehad wilde hij haar toch nog een keer confronteren. Door het contactverbod kon hij niet in de buurt komen, dus loste hij dat creatief op. De drone bleek ideaal om het huis letterlijk te bombarderen. Beveiligingscamera’s legden vast hoe de nachtrust in de voortuin veranderde in een oorlogsgebied.

[gv data=”hPoHrfr28EU”][/gv]

Vuurwerkaanval in Brazilië
De volgende stunt lijkt rechtstreeks uit een film te komen, al is het maar door de ‘spannende’ montage van de video. Toch lijken de passanten niet erg gelukkig wanneer een drone een vuurwerkaanval opent.

[gv data=”ZSFKUQagIqk”][/gv]

Gerichte schietpartij
Ook deze vrolijke vrienden konden hun lol op toen een drone een gerichte schietpartij met Romeinse kaarsen opende.

[gv data=”afD71au5N5U”][/gv]

Overigens is het de vraag of de industrie hier niet zelf om vraagt. We zagen al eerder hoe een bedrijf een kant-en-klare vlammenwerper voor op een drone ontwikkelde, met alle mogelijke problemen van dien. Vanmorgen zagen we dat een ander stel techneuten heeft bedacht hoe je een drone kan gebruiken om op afstand een spijkerpistool te gebruiken bij het dakdekken. Als je de beelden van het laatste filmpje hierboven vergelijkt met de mogelijkheden van het spijkerpistool kan de toekomst van de drone wel eens een bloederige worden, zeker wanneer jouw schuilplaats ook niet veilig meer is.

[gv data=”GA445Flxkjo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *