AdTrap: voor €100 zie je nooit meer reclames

AdTrap
Geen prerolls meer op YouTube, geen paginaovernames op grote Nederlandse nieuwssites, en bye bye banners op Apparata. Met dit stukje hardware komt er geen advertentie meer je huis binnen. Dus als we een paar businessmodellen op het internet willen slopen, zullen we massaal een AdTrap moeten aanschaffen.

AdTrap begon vorig jaar als een Kickstarter-project van Chad Russell. Hij vroeg funding om zijn anti-reclame-apparaat te realiseren, want hij zou zo verlangen naar het internet van vroeger. Toen alles reclamevrij was. Hij vergeet alleen te melden dat er toen ook geen fuck te beleven was op datzelfde internet, in vergelijking met nu, waar je de prachtigste content voor niets kunt krijgen in ruil voor wat reclame-uitingen. Maar soit, zijn project sloeg aan, hij heeft inmiddels $213.392 opgehaald en de eerste AdTraps zijn uitgeleverd

Wat doet het?

De AdTrap, een klein wit kastje met groene LED-verlichting, sluit je aan tussen je modem en je router. Hierdoor wordt alle data die van reclameadressen afkomstig is tegengehouden, waardoor je op geen enkel apparaat meer advertenties ziet. Dit gaat dus een stuk verder dan plug-ins –Adblock bijvoorbeeld– die enkel op één computer één browser reclamevrij maakt.

AdTrap: voor €100 zie je nooit meer reclames

Inmiddels is de uitlevering van de AdTrap op gang gekomen. “We’re not trying to be against all advertisers. We’re trying to make the user have an experience when the Internet first came out and there wasn’t so much interference.” Aldus een van de oprichters. Misschien had iemand ze even kunnen wijzen op de site archive.org?

[lg_folder folder=”0_Divers/AdTrap/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

 1. Ik zag dit apparataatje al bij de eerste dag op kickstarter. Het verbaasde mij niet dat er nauwelijks aandacht aan geschonken werd omdat je als website zijne feitelijk je eigen businesmodel killt door dit ding te promoten / posten. 95% van alle website zijn “gratis” door de reclame.

  toch een stuk lef van het apparata/autoblog concern.

  • @Laue: tenzij de opbrengst in 1 pot gaat en wordt verdeeld onder de *gratis* sites, welke vervolgens geen adds meer nodig hebben, en dit kastje vervolgens overbodig wordt. Hmmm vicious circle much?

   Persoonlijk vind ik alleen reclameFILMPJES zoals in youtube verschrikkelijk, en gebruik ik dus adblocker. Ook ben ik te lui om ook enigszins tijd te stoppen in het configureren hiervan en zijn dus alle websites de dupe.

  • @sacha: Eenvoudiger te installeren en ik verwacht minder snelheidverlies omdat je niet via een proxy gaat.

   Mooi moment voor een apparata product review. Was het je al opgevallen dat als je in google/bing “adtrap” intikt apparata op de TWEEDE plek komt te staan, dus BOVEN de kickstarter website zelf 🙂 Dat is pas goede reclame!

 2. Ik ben wel voor een verdienmodel met reclames, maar als een website te irritant aanwezig is met reclames dan gooi ik er een adblocker overheen. Zoals 2 maanden lang de zelfde reclame voor alle video’s van bijvoorbeeld autojunk, dat is knap irritant. Maar bijvoorbeeld hardware.info blokkeer ik niet omdat daar veel verschillende banners langs komen, en vaak ook met voor mij interessante producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *