Alle gelekte Battlefield Bad Company 3-info op een rijtje

Bad Company 2 Vietnam is een van mijn favorieten
Vietnam moet het oorlogstheater voor de aankomende Battlefield worden.

Ruim een jaar na de release van het epische Battlefield 1 beginnen de handen van fans van de geweldige franchise een beetje te jeuken. Wellicht dat een insider van DICE (L.A.) daarom informatie lekte over de aankomende Battlefield. Je las het al: naar alle waarschijnlijkheid wordt de volgende Battlefield de derde uit de Bad Company-franchise.

Battlefield Bad Company 2: Vietnam (DLC) uit 2010
[gv data=”wtbh7YUL65I”][/gv]

Is de informatie legit?
AlmightyDaq werd in eerste instantie met een hoop scepsis onthaald, toen hij eergisteren een video postte met veel onthullende informatie over de aankomende Battlefield. Dat was totdat andere YouTubers en media even keken op het kanaal van de lekker. In maart 2016 – een paar maanden voordat er ook maar iets over Battlefield 1 bekend was gemaakt – postte hij een video met allerlei (achteraf gezien) correcte informatie over de meest recente Battlefield-game. Deze gast is legit.

Wie zijn bronnen zijn is niet bekend, maar op basis van de specificiteit en correctheid van de informatie die hij naar buiten brengt, is het niet anders mogelijk dan dat hij een bron binnen EA of DICE (L.A.) heeft.

Bad Company 3
Nu, de Battlefield die in 2018 uit zal komen zal deel uitmaken van de spin-off-franchise Bad Company. Het derde deel in deze fantastische serie zal zich afspelen tijdens de Vietnam-oorlog en de daarbij horende Koude Oorlog. Als we uit mogen gaan van de geschiedenis van de franchise, mogen we een hilarische, rauwe singleplayer-campagne verwachten met een hoge productiewaarde. Oh, en geen f*cking lootboxes!

Een belangrijke toevoeging daaraan is de zin ‘niet volledig historisch accuraat’. Hoewel Battlefield 1 de Eerste Wereldoorlog met een aardig schepje zout heeft genomen, moet Bad Company 3 nog minder accuraat worden omwille gameplay-implicaties. Een van de grootste kritiekpunten van veteranen op de nieuwste Battlefield is namelijk het gebrek aan helikopters, aanpasbare vuurwapens en een uitgebreider progressiesysteem.

Omdat de Vietnam-oorlog en de Koude Oorlog over decennia gestrekt zijn, is er dus een heleboel mogelijk wat betreft wapentuig. DICE L.A. – die de game waarschijnlijk gaat ontwikkelen – gaat hoogstwaarschijnlijk dus extra inzetten op ‘weapon customization’ en die ouderwetse gevechten met voertuigen. Overigens zal het oude klassensysteem ook weer terug komen, wat wederom goed nieuws zal zijn voor Battlefield-veteranen.

[gv data=”P_J37XWsVog”][/gv]

Andere geruchten
Uiteraard heeft Daq geen monopoly op geruchten en er worden dan ook altijd een hoop ‘feiten’ op het internet gegooid. Een van die bundeltjes info werd een maand geleden gepost op Reddit. De post sprak over een ‘Bad Company-style game’. Tot dusver had de poster het dus aan het goede eind.

Daarnaast heeft de ietwat onbetrouwbaardere lekker het over 64 vs. 64 spelers in multiplayer-games (iets wat bij iedere Battlefield wordt beweerd) en zou de campagne te spelen zijn met 4 spelers. Ook heeft hij het over een soort horde-modus waarin 64 spelers het tegen de computer opnemen en beweert hij dat er (eindelijk) een zombie-modus naar Battlefield komt.

Goede, afgezien van het feit dat hij het Bad Company-stukje goed had, lijken deze beweringen een stuk minder aannemelijk. Toch hoop ik stiekem dat de Reddit-poster gelijk heeft, maar vooralsnog zet ik mijn geld in op AlmightyDaq.

Foto @EA/DICE

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *