Amazon-baas Jeff Bezos onthult enorme raket

Auteur: , 6 Reacties
blue origin jeff bezos

Met deze raket gaat Bezos de concurrentie aan met Elon Musk's SpaceX.

De raket draagt de naam New Glenn en is vernoemt naar iconische astronaut John Glenn, die in 1962 als eerste Amerikaan een baan rond de aarde maakte. In de eerste fase van de lancering van New Glenn zal deze aangedreven worden door zeven BE-4 raketmotoren die vloeibaar zuurstof en aardgas verbranden. Tijdens de tweede fase zal het over één zo’n motor beschikken, net als tijdens de derde fase. Lanceringen van de New Glenn moeten gaan plaatsvinden vanaf Blue Origin’s ruimtebasis Cape Canaveral in Florida.

De New Glenn wordt de directe concurrent van SpaceX, de raket van Elon Musk, de man achter oa PayPal en Tesla. De SpaceX raket kampt de laatste tijd met veel problemen. Net als de SpaceX zal ook de New Glenn een herbruikbare raket worden. Hopelijk loopt dat beter af dan bij de ontplofte SpaceX.

Naast de New Glenn kondigde Bezos ook een kleinere raket aan, de New Shepard. Deze raket moet het mogelijk maken betalende passagiers naar de rand van de dampkring te brengen, zo’n 100 kilometer de lucht in.

blue origin raketten6 reacties

Wat een geweldige ontwikkeling maakt de private ruimtevaart op dit moment mee.
De New shepard heeft sinds 2015 al 5 lanceringen meegemaakt.
@pomoek: Old shepard?
Leuke insinuatie dat de hergebruikte Space-X raket is ontploft. Dat is namelijk niet het geval. De ontplofte raket was een volledig nieuwe.
@pramm: scherp!

OT: Blue Origin heeft ook al de naam ‘New Armstrong’ vastgelegd voor een toekomstige generatie raketten. (bron: TechCrunch, o.a. via Tweakers)
Geweldig, indrukwekkend, nu nog een keertje echt de ruimte in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).