Amazon-baas Jeff Bezos onthult enorme raket

blue origin jeff bezos
Met deze raket gaat Bezos de concurrentie aan met Elon Musk’s SpaceX.

De raket draagt de naam New Glenn en is vernoemt naar iconische astronaut John Glenn, die in 1962 als eerste Amerikaan een baan rond de aarde maakte. In de eerste fase van de lancering van New Glenn zal deze aangedreven worden door zeven BE-4 raketmotoren die vloeibaar zuurstof en aardgas verbranden. Tijdens de tweede fase zal het over één zo’n motor beschikken, net als tijdens de derde fase. Lanceringen van de New Glenn moeten gaan plaatsvinden vanaf Blue Origin’s ruimtebasis Cape Canaveral in Florida.

De New Glenn wordt de directe concurrent van SpaceX, de raket van Elon Musk, de man achter oa PayPal en Tesla. De SpaceX raket kampt de laatste tijd met veel problemen. Net als de SpaceX zal ook de New Glenn een herbruikbare raket worden. Hopelijk loopt dat beter af dan bij de ontplofte SpaceX.

Naast de New Glenn kondigde Bezos ook een kleinere raket aan, de New Shepard. Deze raket moet het mogelijk maken betalende passagiers naar de rand van de dampkring te brengen, zo’n 100 kilometer de lucht in.

blue origin raketten

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *