Amazon patenteert spiegel die nieuwe kleren kan simuleren

Amazon patenteert spiegel die nieuwe kleren kan simuleren
Geen gedoe met fantaseren in je hoofd.

Online shoppen is een zegen. Niet meer in de regen of in de kou naar buiten, maar gewoon vanaf de luie bank nieuwe kleren kopen. Een nadeel is dat je geen idee hebt of de kleding wel leuk staat. Voor mannen vaak van minder groot belang, maar bij vrouwen is dit vaak een belangrijk dingetje.

Deze mogelijke toekomstige spiegel van Amazon zal uitkomst bieden. Het bedrijf heeft een patent laten vastleggen voor een slimme spiegel. De spiegel kan kleding virtueel simuleren op je lichaam. Zo weet je van tevoren of dat nieuwe kledingstuk wel goed bij je past. De spiegel bevat diverse displays, camera’s en natuurlijk de broodnodige software.

Niet alle geregistreerde patenten schoppen het tot een uiteindelijk product. Het idee kan dus uiteindelijk in de prullenbak eindigen. Vorig jaar kocht Amazon het bedrijf Body Labs. Een firma gespecialiseerd in het maken van AI-software. Techniek die goed van pas kan komen bij de ontwikkeling van zo’n spiegel. Voor nu blijft het bij een registratie, maar we houden het in de gaten. (via Geekwire)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *