Amazon vestigt zich op energiezuinige chips

Amazon gaat alle kanten op
Dit is hoeveel het miljardenbedrijf ervoor over had.

Het moge duidelijk zijn dat miljardenbedrijf Amazon geen $100 miljard dollar verdient voor de CEO Jeff Bezos met stilstaan, want de deal tussen het Amerikaanse bedrijf en camerafabrikant Blink is rond. Amazon-apparaten zouden door deze overname een stuk beter kunnen worden.

Insiders vertellen tegen Reuters dat Bezos’ bedrijf zo’n $90 miljoen dollar over had voor Blink; een overname die vorig jaar december bekend werd gemaakt zonder een bedrag erbij te vermelden. De start-up produceert op het moment camerasystemen en video-deurbellen. Deze technieken zijn op zich niet interessant voor Amazon omdat ze bijvoorbeeld al de Cloud Cam hebben. Waarom dan bijna $100 miljoen neertellen?

Nu, waarschijnlijk heeft het wel iets met de bezorgdienst en slimme sloten te maken, want Blink excelleert vooral op het gebied van energiezuinige chips. Op het moment heeft de Cloud Cam bijvoorbeeld nog gewoon netstroom nodig, terwijl Blink camera’s maakt die volgens het bedrijf een jaar mee kunnen gaan op twee AA-batterijen. Mogelijk heeft Amazon dus zo veel geld over voor de start-up om de accuduur van bijvoorbeeld de Cloud Cam te verbeteren. Wellicht dat de Amazon Echo op ten duur zelfs een stevige update krijgt, waardoor hij zich misschien kan meten met Apple’s HomePod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *