Amerika en de absurde relatie met gewelddadige videogames

Geen correlatie
Walmart staat onder vuur en dat is helemaal niet gek.

Een week na de zoveelste schietpartij in de Verenigde Staten, ditmaal in El Paso in een superwinkel van Walmart, is het land nog steeds in oproer. Niet alleen door deze foto van president Trump, lachend naast een weeskind dat net zijn beide ouders verloor, maar ook vanwege Walmart zelf, de winkelketen die simpelweg een (niet anders te beschrijven als een) ‘Amerikaanse’ beslissing nam.

In de nasleep van wat de vijfhonderdste massaschietpartij van dit jaar wordt genoemd, werd zoals altijd weer een lachwekkend argument gebruikt: de schutter speelde gewelddadige videogames, wat de reden was voor de dood van 22 mensen in El Paso. Dat in combinatie met het feit dat de schietpartij in de Texaanse stad in een Walmart plaatsvond, leidde ertoe dat de winkelketen ogenschijnlijk stopte met het verkopen van videogames.

Zo meldde IGN US na een gesprek met een Walmart-vertegenwoordiger dat de winkelketen zou stoppen met het verkopen van videogames, wat later werd genuanceerd door Walmart zelf. “We hebben acties ondernomen uit respect voor het incident van afgelopen week en het reflecteert niet onze langetermijnveranderingen voor het videogames-assortiment.” Walmart gaat hun beleid omtrent videogames nader bekijken voordat daadwerkelijke beslissingen genomen worden.

Het is de zoveelste massaslachting die afgeschoven wordt op videogames, terwijl wetenschappelijk onderzoeken keer op keer uitwijst dat gewelddadige videogames geen negatieve impact hebben op mensen. De onderstaande chart, die momenteel veel circuleert op sociale media, toont links een geschatte hoeveelheid videogame-omzet per persoon en rechts de hoeveelheid vuurwapendoden per 100.000 inwoners. Het moge duidelijk zijn, op basis van de retoriek van veel kortzichtige Amerikanen zouden Japan en Zuid-Korea absurde slachtvelden moeten zijn.

https://twitter.com/hsuf/status/1160086992446615552

Oh ja, Walmart verkoopt nog steeds vuurwapens en munitie…

Lees ook: Walmart verkoopt Bitcoins voor maar 1 dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *