Amerika wil communicerende auto’s verplichten

Amerika wil communicerende auto's verplichten
Volgens Amerika zijn auto’s die met elkaar in verbinding staan de toekomst. Ze willen autofabrikanten dan ook verplichten om deze technologie in te bouwen.

De VS heeft wat betreft automotive-ontwikkeling de laatste jaren duur leergeld betaalt. De rest van de wereld zag allang aankomen dat zuinige auto’s de toekomst hebben, terwijl ‘Murica’ hun geliefde V8-modellen bleef produceren.

Misschien zijn ze daarom nu zo eager op het ontwikkelen van slimme voertuigen. Minister van Verkeer Anthony Foxx geeft aan dat een voertuig te allen tijde haar locatie, snelheid en richting dient aan te geven. “Zolang iedere auto deze gegevens met elkaar wisselt, wordt de kans op ongelukken vele malen kleiner”, aldus Foxx.

Omdat het natuurlijk wel even duurt voordat iedere Amerikaan een dergelijke auto rijdt, wil Foxx zijn plannen voor 2017 doorgevoerd hebben. De VS verwacht dat het na de nieuwe wetgeving voor autofabrikanten ongeveer 15 jaar duurt voordat de helft van haar inwoners in communicerende auto’s rijdt. Hoe de privacy van bestuurders wordt gewaarborgd en welke instanties (hoi NSA) toegang hebben tot de data werd niet bekend gemaakt door Foxx.

Nog geen reacties

 1. Die dingen communiceren toch al langer met de importeurs en dealers? Een standaard voor onderlinge communicatie zou niet verkeerd zijn voor verkeersveiligheid, navigatie etc.

  Je lokatie is langer bekend via GSM hoor 🙂

 2. Technisch gezien wel een goede ontwikkeling. Als de auto voor je continue kan aangeven hoe hard hij rijd, dan kunnen andere auto’s daar nóg sneller op reageren.

  Nu moet je met sensoren afstand berekenen en remlichten bekijken, maar dat is allemaal best omslachtig.

  De zender in een auto hoeft in principe maar een range van 50 tot 100 meter te hebben, dat is voldoende.

   • @dafmaf: Een computer kan sneller reageren dan een mens kan. Ook is vehicle-to-vehicle communicatie van groot belang om autonoom rijdende auto’s te kunnen ontwikkelen.

    Wij mensen communiceren door middel van remlichten en richtingaanwijzers, maar dat is voor computers nogal lomp. Die kan je beter met digitale signalen met elkaar laten communiceren.

    Zo kunnen auto’s dichter op elkaar gaan rijden en dat kan flink wat files en brandstof besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *