Android TV komt eraan en Chromecast krijgt een update

Android TV komt eraan en Chromecast krijgt een update
Met Android TV brengt Google het Android dat we op onze telefoons gewend zijn naar de televisie.

Android TV fungeert als een besturingssysteem voor je TV. Je telefoon wordt de afstandbediening, waardoor je het OS ook met spraakherkenning kan besturen. Tijdens de presentatie zagen we beelden die op de achtergrond werden afgespeeld via Android TV. Zodra de presentator Breaking Bad tegen zijn telefoon scandeerde, werd de video gepauzeerd en komt er een scherm tevoorschijn waarop alle informatie over de serie Breaking Bad te vinden is.

Je kan via je telefoon ook vragen stellen, dit gaat vooralsnog allemaal in het Engels. Zo kan je vragen “Who played Katniss in the Hunger Games?”. Het systeem zal deze vraag vervolgens beantwoorden. Je kan straks ook je wearable met Android Wear gebruiken om je televisie met Android TV te bedienen. Een niet meer dan logische intergratie van Google-producten.

Android TV

Android TV kan ook gebruikt om spellen te spelen. Deze hebben we natuurlijk allemaal op onze telefoons staan. Met Android TV breng je deze games nu naar het grootste scherm in je huiskamer. Tijdens de presentatie zien we dat er gespeeld wordt met een gamecontroller (je zou eigenlijk verwachten dat het spel wordt bestuurd via je telefoon). Het wordt ook mogelijk om met meerdere mensen tegelijk te spelen, zo zien we dat één persoon via zijn tablet speelt en de ander nog steeds met zijn gamecontroller. De beelden worden gedeeld op het grote scherm -de tv in de huiskamer dus- en op de tablet.

Google heeft al meerdere contracten afgesloten met fabrikanten van televisies. Zo zullen er volgend jaar televisies van Sony en Sharp op de markt komen die gebruik gaan maken Android TV. Fabrikanten van set-top-boxen zullen ook met dedicated Android TV exemplaren komen. Hiervan zullen er een paar in ieder geval uitgerust worden met de Tegra K1-soc processor. Hierdoor zal hij beter presenteren met games dan zijn concurrenten volgens Google.

Android TV

Google geeft de Chromecast ook een aantal updates. Volgens Google worden Chromecasts meer verkocht dan alle andere streaming apparaten gecombineerd. In de Play Store van Google komen een aantal apps beschikbaar die specifiek voor Chromecast zijn ontwikkeld. Zo zullen we daar natuurlijk de apps van Netflix en YouTube terugvinden. Deze apps zijn straks ook allemaal terug te vinden via je telefoon, tablet of laptop.

Je zal straks ook het beeld van je telefoon of tablet draadloos via Chromecast naar je TV kunnen zenden. Tijdens de presentatie zagen we hoe een Chromecast werd gekoppeld met een Android-telefoon. Met de telefoon werd het publiek gefilmd, dat rechtstreeks gecast werd naar de Chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *