Apex Legends pakt record van Fortnite af

Apex Legends pakt record van Fortnite af
Fortnite heeft te maken met een serieuze concurrent. Wie had dat ooit gedacht?

Wie Twitch zegt, zegt Fortnite. De gratis game van Epic Games wordt ‘kapot’ gestreamed op de website, maar heeft last van een nieuwkomer in de vorm van Apex Legends. Als dan ook nog eens bekende streamers het spel gaan spelen is de hype compleet.

Op 12 februari heeft Apex Legends het huidige Twitch-record verbroken op het gebied van meeste kijkuren op een dag. Dat record was in handen van Fortnite met 7,2 miljoen uur. Fortnite behaalde dit op de dag dat seizoen 5 live ging. Apex Legends is met 8,4 miljoen uur concurrent Fortnite gepasseerd. De cijfers zijn afkomstig van Gamolco, een partij die allerlei Twitch-statistieken bijhoudt.

Respawn Entertainment, de ontwikkelaar achter Apex Legends, heeft er nog een hele klus aan om Fortnite te verslaan. De game was immers dé hype van 2018 en is nog steeds groeiende. Dat Apex Legends echter in zo’n korte tijd ook miljoenen spelers heeft weten te binden is ongelofelijk indrukwekkend te noemen. Het spel is gelanceerd door EA in samenwerking met Respawn. De game is een spin-off van de bekende Titanfall-games en, net als Fortnite, gratis te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *