Apex Legends – Wat zijn de springkussens die spawnen?

Octaaane
Respawn hint niet zo subtiel naar het eerste karakter!

Afgelopen week gebeurde er iets geks in Apex Legends, Respawn Entertainment’s gigantisch populaire battle royale-game. Er verschenen in-game voor het eerst hints omtrent een eventueel nieuw personage. Staat de release van Octane (en mogelijk de Battle Pass) voor de deur?!

Het is voor het eerst sinds de release, begin februari, dat de makers van Apex Legends zomaar iets hebben toegevoegd aan de game-wereld (King’s Canyon). Op het eerste gezicht is de omgeving bij Market (iets onder het midden van de map) gewoon een beetje interessanter gemaakt, door kleine springkussens toe te voegen. Maar een kleine blik terug op de 11 gelekte personages geeft ons een beter idee van wat er aan de hand is.

De springkussens zijn namelijk een ability van de eerste aankomende Legend, Octane. Deze junky gebruikt adrenaline om zijn snelheid op te pompen, al kost dat hem wel een kleine portie health. Zijn passive zorgt ervoor dat hij langzaam weer zijn health regenerate. Maar hoezo dan springkussens? Nou, dat is letterlijk zijn ultimate.

Als zijn ultimate is opgeladen, kan hij (waarschijnlijk een enkel) jumppad neergooien, waardoor iedereen die daaroverheen loopt in de lucht geschoten wordt. Snelheid, momentum en de hoogte waarvan iemand erop springt heeft ogenschijnlijk invloed op hoe hoog iemand gelanceerd wordt.

Hoe dan ook, die jumppad ligt (waarschijnlijk) al in de Apex Legends-wereld, wat (wederom waarschijnlijk) een hint is naar het karakter. Hoewel al lang was gelekt dat Octane het eerste nieuwe personage gaat worden, lijkt Respawn dat nu te bevestigen. Ze hebben overigens nog niet gereageerd op de plotselinge toevoeging, maar het lijkt me geen ongeluk dat het ding zomaar in de wereld spawnt.

Tot slot betekent dit nog een hoop voor de game zelf, want Respawn was tot dusver erg duidelijk over het lanceren van de Battle Pass: als we het eerste seizoen lanceren, zal ook het eerste nieuwe personage worden uitgebracht. Met die logica is het nieuwe personage het startschot van het eerste seizoen, toch? Nu, de ontwikkelaar was ook duidelijk over de eisen voor de release van de Battle Pass; de grootste structurele problemen zouden eerste gepatcht worden, voordat het seizoen gelanceerd wordt. Mogelijk komt er dus zeer binnenkort een grote update naar Apex Legends.

Lees ook: Apex Legends community spreekt: We willen enkels bijten!

Foto @RespawnEntertainment (via: Polygon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *