Apple AirPower komt niet meer?!

AirPower is niet meer
Apple zou met de draadloze oplader volgens bronnen te veel problemen ondervinden.

Oplettende Apple-fans zullen het ongetwijfeld hebben opgemerkt: er miste iets tijdens de presentaties van afgelopen woensdag. Sceptici zeggen ‘vernieuwende producten’, maar die grap ga ik even uit de weg. Neen, het is natuurlijk de Apple AirPower, Apple’s draadloze oplaadmat die eigenlijk dit jaar nog zou uitkomen.

Hij lijkt daarentegen van de radar te zijn verdwenen. Als Apple immers de release van de gadget zou kunnen waarmaken, dan hadden we vast een update of opwarmertje gekregen. In plaats daarvan heerst er radiostilte en dat is waarschijnlijk de reden waarom Sonny Dickson vragen ging stellen aan het miljardenbedrijf.

Volgens medewerkers zou de ontwikkeling van de AirPower tegen een drietal problemen aanlopen waardoor het product misschien helemaal geschrapt gaat worden en onder dezelfde naam volledig van de grond af aan gebouwd gaat worden.

Het voornaamste probleem zou het te warm worden van de mat zijn. Inductie levert wat warmte op maar de mat zou zo heet worden dat het de performance van het opladen verstoort en omdat de ondersteunde apparaten (iPhones, AirPods en Apple Watches) dan te heet zouden worden. Dat snoept dan weer van de levensduur van de apparaten. Ik speculeer daar dan ook nog bij dat Apple natuurlijk niet wil dat er een apparaat in de fik vliegt, zoals deze iPhone 6.

Ook zouden de verschillende apparaten op een mat een probleem zijn. De software van de mat en de toestellen zelf zouden niet goed met elkaar samenwerken waardoor er hommeles ontstaat als er meerdere apparaten tegelijk worden opgeladen.

Tot slot zouden er volgens het blog (dat om wat voor reden dan ook maar een paar keer per jaar iets post) ruim 20 spoelen in de mat verwerkt zitten, allemaal verschillend en met een specifieke ’taak’. Omdat de gebruiker (natuurlijk) zelf moet kunnen weten waar hij welk apparaat neerlegt, moeten de spoelen zo geplaatst worden dan elke combinatie mogelijk is. Dat zorgt er daarentegen voor dat de coils te dicht op elkaar zitten waardoor ze elkaar verstoren.

Wat de uitkomst ook is, de gadget zal waarschijnlijk dit jaar niet meer uitkomen, anders hadden we er vast iets over gehoord. Hoe dan ook, draadloos opladen is sowieso nog geen doorontwikkeld fenomeen. We dachten immers in 2014 al dat draadloos opladen binnen een jaar de norm zou zijn. Dat was niet het geval. Sterker nog, men dacht toen oprecht dat je smartphone in de magnetron stoppen hem zou opladen. Niet heel slim, maar misschien werkt dat nog beter dan de Apple AirPower. Oei, burn.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *