Apple blundert met iOS 13 – irritante accu- en Siri-bugs (update)

iOS 13 bevatte nog wat kinderziektes
Er zaten nog een hoop kinderziektes in iOS 13 gebakken.

Zeer kort na de release van iOS 13 komt Apple alweer met de derde iteratie van hun besturingssysteem, iOS 13.1.1. Dat was misschien ook wel hard nodig, want de afgelopen twee versies bleken ramvol met bugs te zitten. iOS 13.1 zou al een hoop hebben moeten verhelpen en de volgende, kleinere update, moet de nog niet opgeloste problemen omtrent Siri en de accu oplossen.

iOS 13 zou twee tergende bugs met zich mee hebben gekregen, te weten een probleem waarbij de accu sneller leeg zou lopen dan zou moeten en een bug waardoor Siri de gebruiker niet goed kon begrijpen. Daarnaast zouden toestellen niet goed gerestored kunnen worden vanuit back-ups en bleken toetsenborden van derden op een of andere manier toegang te hebben tot bepaalde gegevens van de gebruikers.

Nu, volgens 9to5mac zouden al deze problemen verholpen moeten zijn door iOS 13.1.1 en je kunt een punt maken dat Apple er razendsnel bij is, 4 dagen na de initiële release van het besturingssysteem. Sceptici kunnen aan de andere kant ook terecht suggereren dat dergelijke bugs, zeker na een uitgebreide beta-periode, gewoon belachelijk zijn.

Siri die de gebruiker verstaat en begrijpt is immers de hele reden waarom een slimme assistent bestaansrecht heeft. Haal dat weg en je hebt iets waardeloos. Een accu die sneller leegloopt dan zou moeten? De hele speerpunt van de afgelopen keynote was de uitzonderlijke batterijduur.

Kortom, Apple had misschien extra goed naar de dertiende versie van hun OS moeten kijken, maar vooralsnog lijkt alles relatief snel gefixt te zijn. En ja, geen enkele software lanceert zonder wat kinderziektes.

Lees ook: Siri helpt je toffe muziek te luisteren

Nog geen reacties

  1. “. En ja, geen enkele software lanceert zonder wat kinderziektes”
    Sorry! schijnbaar bij i.o.s ja,
    Krijg de laatste tijd zeker om de 2 maanden een software update, (android).
    En vanaf de eerste tot de laatste heb ik totaal nog geen bugs gehad.

      • @yannickspinner: Bij Apple zijn het ALTIJD accu issues direct na een nieuwe versie en vrij lastige bugs die zeer irritant zijn en normaal gesproken opgemerkt moeten zijn bij een normaal test programma.
        Het voordeel is dat Apple snel met een fix komt en men er dus veel minder last van heeft. dat dan weer wel.

        Android heeft dat veel minder, zeker omdat de uitrol veel langer duurt en eer dus alle Android versies met skin uit komen dan is het al behoorlijk waterproof zeg maar.
        Als er iets is duurt de fix wel vele malen langer.

        • @turbobrick: gaap …. leer googlen … ow en gewoon core issue … niks skin

          google.nl/amp/s/bgr.com/2019/08/13/android-bug-drains-battery-google-play-services-update-how-to-fix-it/amp/

          google.nl/amp/s/fossbytes.com/notice-any-high-battery-drain-this-android-bug-is-at-fault/amp/

          google.nl/amp/s/www.express.co.uk/life-style/science-technology/1166478/Google-Android-warning-Play-services-battery-drain-smartphones/amp

          Ps 99% van de batterij “issues“ na een IOS release komen door het herindexeren en achtergrond processen na installatie en worden vaak als bug omschreven door bepaalde …. nitwits

          • @dgh74:
            [DGH spindoctor]
            Nooit ergens last van gehad … Onzin … Gaat nergens over.
            Alle testen lieten ook duidelijk zien dat tot de komst van de Pro Max Android telefoons het veel langer volhielden dan Iphones, en de afstand was behoorlijk groot.
            [/DGH spindoctor]

          • @turbobrick: turbotrump met je gegil…

            iphone batt was vele malen kleiner dan dan meeste androids. Dus logisch …. raar in % waren diezelfde iphones met IOS wel een stuk efficienter ondanks al die verschrikkelijke batt bugs.

          • @dgh74: Precies, waren veel kleiner en dat was een downside en dus een probleem voor vele gebruikers. Accu was al jaren een klacht. Iets dat vrij gemakkelijk gefixed had kunnen worden door iets simpels zoals de iphone iets dikker te maken en er een grotere accu in te stoppen.
            Anno 2019 eindelijk gerealiseerd, hulde !

            In tegenstelling om dat schoorvoetend toe te geven moet je toch nog even kwijt dat de iphone wel efficienter was al die tijd.
            Lekker belangerijk als je halverwege de dag haastig opzoek moet gaan naar een lader.

          • @turbobrick: Hahahah % snap je ook al niet.

            En zoals ik je al vaker heb verteld .. mijn x is niet leeg te trappen …

            Daarbij de klachten over een “te dikke” en “te zware” iphone 11 zijn er ook al vollop.

          • @dgh74: Als je googled vind je over alles wel iets.

            Net alsof de PLUS modellen ooit licht en dun waren.
            Mensen hebben altijd wat te zeiken.

            Feit blijft, met de Pro Max hebben ze op Accu gebied het enige juiste gedaan.
            Je ziet het ik geef ook gewoon toe als men bij Apple de zaken goed doet.

            De camera sectie is top en de accuduur is super. Hebben ze gewoon goed gedaan.

          • @turbobrick: ow en qua accuduur

            Check ff de tweakers review die er momenteel is. Daarin zie je dat de x en de xr niet heel veel onderdoen voor de moderne concurent (s10 / pixel 3) met een VEEL kleinere batterij … vaak slechts minutenwerk. Das techniek.

            Dat is niet een roze bril …. das al jaren algemeen bekend. De appeltjes krijgen echter veel meer negatieve aandacht.

            En als je vind dat batterij en camera goed zijn … ook op displaymate staat ie bovenaan qua scherm. Processor nog steeds het snelst en slechts 3% langzamer in speedtests tegenover note 10. Waarom 3% langzamer … deel van de test had met geheugen te maken. Note heeft 300% geheugen !!!! Maar slechts 3% sneller !!!! Wat zegt dat over de note en android … log en relatief langzaam.

            Dus … beste scherm … beste camera … beste batterij … snelst … meest efficient. Dit zij DE zaken die belangrijk zijn voor een mobiel…. en maar flamen en zeiken.

            Geen roze bril … gewoon wat reviews van de laatste weken ( en dan is de meeste software nog niet eens optimaal voor ios 13 )

            Triest

          • @dgh74: Wat moet ik op die accu bugs zeggen ? Dat zijn issues die je gaat vinden als je googled maar niet een major waren voor de meeste gebruikers anders hadden we dat gemerkt en gehoord.
            Met Google kan je ook voldoende bewijs vinden dat de aarde plat is …

            Bij IOS 13 was dat anders en raakte het wel veel mensen. Net zoals die Game bug die je gewoon keer op keer kan reproduceren en het onbegrijpelijk is dat zoiets er bij een release in zit.

          • @turbobrick: hahaha grappig … waar je mij altijd van beschuldigd … doe je zelf als de beste.

            Valt wel mee
            Is apple complot
            Op google kan je alles vinden
            Blah blah
            Blah blah

            Fijn weekend

      • @yannickspinner: Nou ja, “android” van zichzelf valt wel mee. Eerder in de skin van de fabrikant zelf komt wel eens een bug naar voren. Daarom lijkt het misschien zo dat android vol met bugs zit omdat de meeste mensen waarschijnlijk denken dat alle (nieuwe) android toestellen op precies dezelfde versie draaien.

        Ik denk dat juist daardoor Apple ook met steeds meer bugs gaat komen; ze ondersteunen veel oudere toestellen en ze brengen nu inmiddels 3 nieuwe toestellen uit per jaar waar het eerst gewoon 1 model was. Elk model heeft natuurlijk weer zijn eigen variant van iOS terwijl het voor de gebruiker gewoon “iOS 13” lijkt. Onderhuids is het niet identiek.

  2. @ffw88: Projecteer dat dan op tientallen toestellen per jaar en dan zie je eigenlijk pas hoe geavanceerd Android is.
    Beetje net als Windows. Als je ziet hoe rock Solid dat tegenwoordig is en draait op miljoenen verschillende configuraties.

    • @turbobrick: grappenmaker … het is andersom namelijk .. hardware fabrikanten maken gewoon gebruik van de DEFAULT software / Sdk van android. Gewoon volgens een vast ontwerp.

      De hardware fabrikanten bouwen hun hardware naar android (IOS ) toe … niet andersom. Er zijn geen miljoenen versies van android … er zijn miljoenen apparaten die allemaal dezelfde functies van android gebruiken.

        • @turbobrick: wat jij wil. … een miljoen apparaten die android blue tooth gebruiken …. gebruiken allemaal dezfde sdk en basis drivers.

          Maar als het je goed laat voelen … ome google geeft een miljoen BT versies uitgebracht … tjeeez man denk

          • @dgh74: Jij lijkt het niet te snappen maar dat geeft niet. Jij hebt moeite met uit de compartimentering te stappen en groter te kijken.

            Natuurlijk is de basis hetzelfde, MAAR die is bij alle merken dusdanig aangepast dat je niet heel simpel de boel massaal aan kunt passen. Dit verklaart ook waarom een Samsung (met ten alle tijden tientallen smartphones op de markt) niet zo snel een nieuwe Android versie kan uitbrengen als een Oneplus die een handje vol toestellen heeft.

          • @turbobrick: juist snuggeruh

            En als samsung dat niet kan dan moet SAMSUNG dus zijn schil aanpassen en zelf zaken ontwikkelen als fabrikant. NIET google en de core android blijft gelijk. Het is dus niet android met 1 miljoen versies …maar zoals je zelf zegt … DE MERKEN ZELF die hun eigen zooi er op gooien en er in verwerken ( met alle gevolgen van dien )

            Je geeft notabene zelf het antwoord. Echt vent gebruik nou eerst je hersenpan voor je wat post

    • @turbobrick: Windows rock solid ? Are u fucking kidding me ? Windows is en zal altijd een ramp blijven
      Op het werk verzorg ik de IT van 2 pc’s met Windows 10 , wat een ramp man , dagelijk lopen er zaken verkeerd , gebeuren er zaken waar je nooit de oorzaak van vindt , werkt de printer weer niet op pc A , de scanner op pc B , starten programma’s ineens op in verkleind venster en zo kan ik nog lang door gaan , dus Windows is totaal niet rock solid , spijtig dat onze programma’s niet op Mac draaien anders was de keuze snel gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *