‘Apple-devices in 2016 meer dan ooit doelwit van malware’

Malware op iPhones komt vaker voor dan ooit
Cybercriminelen zullen zich in 2016 massaal storten op Apple-devices, zo waarschuwen meerdere veiligheidsexperts.

Symantec telde dit jaar dubbel zoveel malware voor iOS, terwijl ook Macs steeds regelmatiger aangevallen worden. Het aantal aanvallen ligt nog altijd relatief laag vergeleken met Windows, maar daar komt dus in rap tempo verandering in. In de eerste negen maanden van 2015 lag het aantal besmette Macs bijvoorbeeld al zeven keer hoger dan in heel 2014.

Ook FirmEye signaleerde deze trend en verwacht dat het in 2016 allemaal nog veel erger wordt. Zij gaan ervan uit dat Apple Pay een zeer populair doelwit zou worden voor de criminelen. Zij zouden op deze manier onder andere creditcardgegevens buit willen maken.

Symantec waarschuwt dat vooral gejailbreakte iOS-apparaten kwetsbaar zijn, maar de beveiliging van Apple zelf bleek de afgelopen weken ook niet waterdicht. Denk bijvoorbeeld aan XcodeGhost, dat besmette apps in de officiële app store plaatste en zo malware installeerde op een groot aantal iPhones en iPads.

4 reacties

  1. Hee daar is het Malware bericht weer, termen als “zeven keer zoveel” en “steeds regelmatiger” doen bijna vermoeden dat het hier om een groot probleem gaat.

    Met 1000 nieuwe vormen van besmettingen in de eerste 10 maanden op OSX tov 1 miljoen nieuwe vormen van besmetting per dag op Windows vermoed ik dat het allemaal wel meevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *