Apple gaat groter: 5 inch iPhone & 12.9 inch iPad in 2014

iPhone 5 inch mockup
Dat Apple al een tijdje aan het denken was over grotere schermen was geen geheim meer, maar het lijkt er nu op dat de knoop is doorgehakt en dat volgend jaar iPhone-bezitters ook kramp in hun handen gaan krijgen.

De recent gelanceerde iPhone 5c en iPhone 5s beschikken over een scherm van 4 inch, maar volgend jaar zou er een telefoon op de markt komen met een scherm van minimaal 5 inch. Een formaat dat bij telefoons die draaien op Android zeer gebruikelijk is. Apple kennende zal er ongetwijfeld ook een iPhone met kleiner scherm leverbaar zijn voor mensen met minder grote handen.

Ook de iPad zal, zoals verwacht, een groeispurt krijgen. Een iPad Maxi met een scherm van 12.9 inch zou momenteel ontwikkeld worden. Vooral voor bedrijven en scholen zou zo’n grotere iPad een uitkomst zijn. De komst van grotere schermen voor de iPhone en iPad lijkt te worden bevestigd door gelekte informatie afkomstig van toeleveranciers. (via: etnews.com)

Tot slot is er nog nieuws met betrekking tot de iPad Mini met retinascherm. Deze zou eind dit jaar gelanceerd worden, maar volgens berichten zouden er niet genoeg geproduceerd kunnen worden om aan de vraag te voldoen. Omdat het proces om een producent voor de schermen te vinden lang heeft geduurd zou er nu te weinig tijd zijn om voor het eind van het jaar groots uit te pakken. Apple moet dus kiezen tussen een beperkte uitrol, of de introductie opschuiven naar begin 2014. (via: reuters.com)

2 reacties

  1. Ooh dat wordt leuk binnen mijn vrienden groep. Die riepen allemaal dat 3,5″ de ideale maat was, toen de 5 kwam werd die mening ineens erg snel opgerekt naar 4″. Ben benieuwd wat ze er nu van gaan maken 😀

  2. Niks voor mij, 4 inch is perfect. Maar goed, als er dan toch mensen zijn die 5 inch (of groter) willen is dat alleen maar een voordeel voor het (groeinde) aandeel van Apple op de smartphone markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *