Vergelijking iPhone 5C en iPhone 5S, welke kies je?

Auteur: , 11 Reacties
Vergelijking: iPhone 5s vs iPhone 5c

Omdat je je zuurverdiende centjes maar één keer kan uitgeven is het verstandig om een goede afweging te maken wanneer je een nieuwe iPhone wil kopen. Is de iPhone 5s zijn iets hoge prijskaartje waard? Of kan je best wat euro's besparen door voor de kleurrijke iPhone 5c te gaan?

Laten we met het prijsverschil beginnen. Officiele Nederlandse prijzen heeft Apple nog niet bekend gemaakt, maar als we kijken naar de prijzen in Frankrijk en Duitsland dan zie we dat de goedkoopste iPhone 5c (16GB) €599 kost en de goedkoopste iPhone 5s (16GB) kost €699. Wat krijg je extra als je €100 extra uitgeeft?

iPhone 5c
16GB €599, 32GB €699

iPhone 5s
16GB €699, 32GB €799, 64GB €899

Qua specificaties beschikt de iPhone 5s in vergelijking met de iPhone 5c over een verbeterde camera, vingerafdrukscanner (Touch ID), iets grotere accu en als klap op de vuurpijl een 40% snellere A7 processor. Die processor is voor het eerst voorzien van een 64 bit architectuur en er is ook een M7 Motion co-processor in de 5s gepropt. Een ander verschil met de 5c is dat de 5s ook leverbaar is met 64GB opslagcapaciteit terwijl de 5c alleen maar 16GB of 32GB te bieden heeft.

Door zijn fleurige kleurtjes en kunststof buitenkant zie je het misschien niet direct, maar onderhuids is het eigenlijk de iPhone 5 die vorig jaar op de markt kwam. En daar is natuurlijk niks mis mee. In vergelijking met de 5s is de 5c een stukje groter en zwaarder, maar dat zal geen groot probleem zijn. De accu is iets kleiner (1507 mAh vs 1570 mAh), maar dat zal in de praktijk waarschijnlijk nauwelijks opvallen.

Heb je liever de allernieuwste technologie en geef je wat minder om opslagruimte dan kan je beter voor de 5s gaan, maar als je ‘goedkope’ opslagruimte wil dan ben je met de 5c iets voordeliger uit.

Of je kiest gewoon voor de iPhone 5. Die is officieel niet meer leverbaar, maar deze telefoon is bij diverse telefoonboeren nog wel op voorraad. Je hebt dan een telefoon die intern vrijwel gelijk is aan 5c, maar de looks heeft van de 5s.

iPhone 5s vs iPhone 5c specs
11 reacties

Ik kies niet 1 van de 2…
@integraturbo: Wat? Is gewoon antwoord op de vraag toch?
Slowmotion video, betere accu, 20 gram lichter – ik denk dan toch maar de 5S. Hoewel je dat voordeel van 20 gram potentieel ook meteen weer kwijt bent aan een case erom heen. 5C is van plastic toch, net als de 3G(S). Die bleven wel heel als je ze op de juiste manier liet stuiteren.
@Wouter: de specs van een iphone zijn wat mij betreft een stuk minder dan vergelijkbare android toestellen. (denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de camera en het RAM – geheugen.)
@mrboombastic:
Maar een iphone koop je dan weer niet voor zijn specs.

Als mensen mij vragen wat voor een toestel ze moeten nemen zeg ik altijd: ga naar de winkel en test welke het lekkerste in de hand ligt.

Mensen die mij die vraag niet stellen kopen toch wel wat ze zelf willen. Ongeacht het advies / specs is de ervaring.
@mrboombastic: true. Maar net als velen heb ik al veel apps op de iPhone, waaronder een aantal betaalde. Daar zitten ook echt dure apps tussen, oplopend tot 399 euro. Kortom: da’s een reden om niet te switchen. Bovendien zie ik vaak door de Android bomen het bos niet meer :) Geen flauw idee wat de beste Android telefoon is op het moment.
@Wouter: HTC One, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S4, Galaxy Note 3, Oppo Find 5, LG Optimus G Pro.
@integraturbo: Xperia Z1 en LG G2 zul je bedoelen ;) Ja, het gaat snel met die androids.
@Wouter: Ik heb zelf ook nog nooit ios gehad, en hoor er eigenlijk altijd goede verhalen over, maar toch. Ik heb nu een s3 mini en dat scherm is alleen al een stuk groter dan van een iphone…
Ik snap sowieso niet dat mensen nog een smartphone kleiner dan 4.5 inch nemen. Ik heb nu een 5 inch en ik zou nooit meer kleiner willen. In het begin dacht ik “wow, huge” (kwam van 3,5 inch).
Volgende wordt gewoon een 5,5 inch of zelfs 6.
Geen van beide, ben zeer tevreden met mn One.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).