Apple gaat Intel kopje kleiner maken met eigen chips

Nieuwe Macbooks niet langer voorzien van Intel-processors
Intel kan zijn borst alvast natmaken.

Apple is ervan overtuigd dat het zelf betere chips kan maken dan Intel en AMD bij elkaar, zoveel is duidelijk. Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de ARM-chips van Apple in 2020 niet alleen in iPhones en iPads, maar ook in Macbooks en iMacs gebruikt gaan worden. En geef ze eens ongelijk, want zelfs de huidige generatie A12-chips blijkt al ongekend snel.

De plannen van Appel zijn als volgt. De eigen processors worden op dit moment klaargestoomd voor de instapmodellen in de Macbook- en iMac-lijn. Dat heeft er vooral mee te maken dat de duurdere devices vaak gebruikt worden voor professionele software en die zou op zo’n korte termijn nog niet overweg kunnen met de chips van Apple.

Uiteindelijk is zelfs de Macbook Pro nog maar een opstapje naar het echte werk. Tussen 2023 en 2025 moet de Apple Car klaar zijn voor productie en ook daar zitten chips van Apple in. Toegegeven: dan moet de hele aanloop wel vlekkeloos verlopen, want als blijkt dat het in een Macbook al niet lekker werkt, dan vertrouwt ook niemand op zijn Apple Car.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *