‘Apple gaat Netflix beconcurreren met lagere prijs’

Ja, Apple werkt op de achtergrond aan een eigen Netflix
Heb jij interesse in de streamingdienst?

Het is zo goed als zeker dat Apple binnenkort op de proppen komt met een eigen tv-dienst. De contractdeal met Oprah Winfrey spreekt immers boekdelen. Recode sprak met industrie-experts over de dienst die het miljardenbedrijf binnenkort gaat aanbieden. De eerste optie zou zijn om haar TV-app (die niet in Nederland beschikbaar is) op Apple TV en iOS aan te bieden met al haar content.

Aangezien deze dienst volledig gratis is, lijkt deze mogelijkheid niet reëel. Een groot abonnement om toegang te krijgen tot Apple Music, Apple’s TV-dienst en andere diensten als Apple Care zou een stuk meer voor de hand liggen.

De laatste optie is waarschijnlijk nog de meest interessante mogelijkheid. Volgens een ‘TV-topman’ die directe lijntjes naar Apple heeft zou het gewoon een soort Netflix-dienst willen aanbieden. Om de concurrentie echter te slim af te zijn, rekent het (in het begin) een lagere instapprijs dan de meest populaire streamingdienst per maand, wat op dit moment 11 euro bedraagt.

Op dit moment is het echter nog allemaal giswerk. Wel weten we door diverse berichtgevingen dat Apple zeker een bedrijf is waar rekening mee moet én wordt gehouden door anderen. Wij zijn benieuwd naar de uiteindelijke dienst van Apple.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *