Apple haalt Samsung in als grootste smartphone-maker

Auteur: , 5 Reacties
Samsung vs. Apple

De verkoopcijfers van smartphones bleven de laatste jaren maar stijgen. Vooral Samsung deed het altijd erg goed, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Voor het eerst in jaren ziet het ernaar uit dat Samsung het moeilijk heeft. Voor veel analisten betekent dit dat Apple opnieuw de leiding heeft genomen als ’s werelds grootste smartphone-fabrikant. Onderzoeksfirma Gartner denkt daar niet anders over. Volgens hun laatste report heeft Apple in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar meer smartphones verkocht dan welke fabrikant dan ook. Het gaat hier om 74,8 miljoen iPhones tegenover 73 miljoen Samsung-smartphones.

Dat is een grote verandering ten opzichte van een jaar geleden. Toen verkocht Samsung 83,3 miljoen toestellen en Apple ‘slechts’ 50,2 miljoen iPhones. Toch zien de vooruitzichten er hoopvol uit voor Samsung. De gloednieuwe Galaxy S6 en S6 Edge moeten ervoor zorgen dat de Koreanen de koppositie heroveren. Beide smartphones zijn vanaf 10 april beschikbaar voor het grote publiek. Het zou dus zo maar kunnen dat Apple na het tweede kwartaal weer voorbij gestreefd wordt door Samsung.5 reacties

Logisch Apple maakt ook verdomd fijne toestellen.
Simpel overzichtelijk iOS wat heerlijk vloeiend werkt.
Toch wel bijzonder gezien het beperkte aanbod van Apple (nu 3 stuks, of vier als je de 6 plus als apart model zou rekenen). Samsung maakt er echter euuh…. ik ga niet eens beginnen met tellen :P
@nielsnl1: teveel aanbod is volgens mij ook niet goed, dan ziet de consument door het bos de bomen niet meer zeg maar. Samsung is volgens mij al drastisch aan het inkorten.
@bofkont: wou zeggen. desondanks knappe prestatie dat Apple weer meer iPhones verkocht heeft, gezien dat enorme Samsung aanbod.
@sebasjuhh: absoluut :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).