Apple is bezig met gebogen en grotere iPhone?

Een gebogen iPhone 5S
Nu de eerste gebogen schermen op de markt verschijnen, kan Apple natuurlijk niet uitblijven in deze trend.

Daarom is het Amerikaanse computerconcern hard bezig met een nieuw type scherm wat bij de hoeken naar binnen buigt, en een stapje groter is dan de huidige line-up. Dit meldde een bron aan Bloomberg vanochtend. Ook hebben de nieuwe schermen een techniek aan boord waarmee niet alleen gevoeld kan worden waar op het scherm gedrukt wordt, maar ook hoe hard.

Deze drukgevoeligheid zou dan weer gebruikt kunnen worden om verschillende features in apps te activeren. Je moet hierbij denken aan spelletjes waarbij het mannetje op het scherm harder gaat lopen naarmate je harder drukt, maar ook bijvoorbeeld hoe een link in een browser geopend moet worden. Hard drukken zou je dan kunnen zien als een rechtermuisknop.

De schermen zouden zo tussen de 4,7 en 5,5 inch zijn, zo meldt de anonieme bron. Dit zou betekenen dat als deze schermen hun weg vinden in nieuwe iPhones, ze qua formaat goed mee kunnen komen met bijvoorbeeld de 5,7 inch grote Samsung Galaxy Note 3.

3 reacties

  1. Ik zit helemaal niet te wachten op een gebogen scherm. Past veel minder goed in je zak en is veel minder mooi dan een strakke rechte. Zie ook niet in wat het nut er van is. Voor mij geen nieuwe iphone als die gebogen wordt.

    • @black.wizard: zelfs de Galaxy Note 1 had al een drukgevoelig scherm, hoe harder je met je vinger of S-pennetje drukt/schrijft op het scherm hoe vetter de tekst wordt, maar toch raar dat men altijd geloofd alsof apple altijd als eerste met die features gaat komen…

      en een gebogen scherm en een banaanvormige telefoon in men autohouder gaat er niet goed werken! Of moet je dan per telefoon een autohouder met bepaalde krommingsgraad kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *