‘Apple kampt met een iPhone 5c-overschot’

iPhone 5c
De magazijnen puilen uit en de verkoop is dramatisch. Nee, het schijnt niet helemaal goed te gaan met de kleurrijke iPhone 5c.

Na geruchten over het terugschroeven van de productie danwel het compleet annuleren van de telefoon, kopt Digitimes vandaag dat Apple te kampen heeft met een onverkochte 5c-voorraad van 3 miljoen stuks. Hebben ze gehoord van een Taiwanese onderdelenleverancier. Bij providers en distributeurs zouden ruwweg 1 miljoen exemplaren liggen, toeleverancier ODM Pegatron Technology heeft er daarnaast nog 2 miljoen. Apple ging overigens niet in op de speculaties.

De bron van Digitimes noemt twee redenen voor de tegenvallende verkooppresentaties: een te hoge prijs en het 4 inch display, dat voor 2014-maatstaven aan de kleine kant is. Wij voegen daar zelf nog even aan toe: het prijsverschil met de iPhone 5s is ‘maar’ honderd euro, dat drijft veel kopers toch naar het topmodel.

Wegens de strenge contracten die telecomproviders met Apple hebben, is het onwaarschijnlijk dat er een prijsverlaging komt voor de 600 euro kostende telefoon.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

7 reacties

  1. Deze iPhone is altijd aangekondigd geweest als ‘de budget iPhone’, en zo zie ik hem ook. Als je al 600 euro aan een gsm geeft is de stap klein om er nog eens 100 bovenop te doen. De behuizing ziet er uit als een smartphone van 150-200 euro, maar ze verkopen hem voor 600.. Tuurlijk dat niemand dit dan koopt, wat hadden ze gedacht…? Hij zou denk ik veel beter verkopen moesten ze hem ong 50 euro duurder maken dan de 4S.

    • @Jantje_555: Ik volg je niet helemaal. Ik ben zeker geen apple fanboy aangezien ik hiervoor altijd android toestellen heb gehad, maar vanwege de alsmaar groter wordende schermen toch maar over gegaan op een 5s (de sony z1f was nog niet leverbaar).

      Samsung koop ik nooit meer. Die plastic look feel van het toestel zelf, en de kinderlijke android shell met goedkope effecten en geluidjes vind ik helemaal niets.

      Als ik ooit weer een android toestel zal kopen wordt het weer een HTC of sony, maar nooit meer samsung.

  2. Ik hèb een 5c (blauw). De fysieke knoppen voelen imo inderdaad een beetje klunzig aan. Ze zitten niet stevig in hun behuizing hebben beweging in richtingen waarvan je ze niet verwacht van Apple. Maar dit is dat ook het enigste nadeel wat ik kan bedenken. Echter is het plastic zelf erg mooi en voelt heerlijk aan in de hand en voor 33euro per maan vind ik het toch wel een prima prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *