‘Apple lanceert volgend jaar een 12-inch Retina MacBook’

Apple portables - Gotta catch them all!
Apple wordt de laatste tijd beschuldigd van een gebrek aan innovatie, maar weten ze dit in 2014 goed te maken met een kleinere Retina MacBook en verbeterde iPad?

Uiteraard zal het bedrijf uit Cupertino bezig zijn met nieuwe en betere producten voor volgend jaar. Een nieuwe generatie iPads lijkt bijna zeker te komen. Maar daarnaast zou Apple nog een kleinere Retina MacBook uit gaan brengen, zo meldt AppleInsider. Ook de iPad zal een behoorlijke boost in resolutie krijgen.

Ming-Chi Kuo werkt als marktanalist bij KGI Securities, en heeft dus vaak eerder toegang tot nieuwe dingen die in de pijplijn zitten dan de rest van ons. Eerder heeft hij al correct de vingerafdruklezer van de iPhone 5S voorspelt, en ook qua releasedatums in 2012 en 2013 zat hij er nog niet naast. Het lijkt erop dat wij dus redelijk zeker kunnen zijn van zijn verhaal.

De nieuwe iPad zou volgens Kuo hetzelfde formaat houden, maar stylingsdetails overnemen van de iPad Mini. Het display zal een nog hogere resolutie hebben, tot 40% meer, en het apparaat zal aangedreven worden door een nieuwe generatie processoren die mogelijk 64-bits zijn. De nieuwe MacBook zal een compromis zijn tussen de power van de 13-inch Retina MacBook Pro en de draagbaarheid van de 11-inch MacBook Air. In tegenstelling tot recente geruchten zegt Kuo dat er geen plannen zijn voor een 12-inch iPad.

We zijn benieuwd in hoeverre zijn voorspellingen uit komen. Het lijkt een schot voor open doel om te zeggen dat Apple met nieuwe iPads bezig is, ze zullen altijd met nieuwe iPads op de proppen komen, maar de details klinken wel interessant. Ook zijn we benieuwd naar de 12-inch laptops, een formaat dat ze sinds de PowerBook G4 niet meer hebben gebruikt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *