macOS Big Sur MacBook

Apple macOS Big Sur 11.2 moet gedonder met Bluetooth fixen

macOS Big Sur MacBook

De nieuwe macOS Big Sur update 11.2 moet volgens Apple eindelijk het tergende Bluetooth probleem fixen. Dat is overigens nog lang niet alles.

Apple brengt een nieuwe versie van macOS Big Sur onder de teller 11.2 uit die problemen met bluetooth moet fixen. De nieuwste update pakt daarmee een uitzonderlijk irritant probleem aan. Vooral getroffen gebruikers van een Mac met nieuwe M1 processor zullen blij zijn met de langverwachte fix.

Apple macOS Big Sur 11.2 fixt Bluetooth

Kort na de release van het nieuwe Mac-besturingssysteem macOS Big Sur ondervonden sommige gebruikers problemen met Bluetooth. Apparaten konden om onbekende redenen niet gekoppeld worden of verloren plotseling connectie.

Waarschijnlijk werden voornamelijk PC’s met een nieuwe M1 processor hierdoor geteisterd. Het betreft daarbij MacBook Air laptops (4e generatie), Mac Mini-exemplaren (5e generatie) en MacBook Pro-systemen (6e generatie). MacOS Big Sur 11.2 moet dat en meer eindelijk verhelpen. Hieronder check je de grote veranderingen die Big Sur 11.2 introduceert (via MacRumors):

  • macOS Big Sur 11.2 verbetert de betrouwbaarheid van Bluetooth en fixt de volgende issues:
  • Externe display die een zwart scherm tonen wanneer gekoppeld aan een Mac Mini (M1, 2020) bij gebruik van een HDMI naar DVI converter.
  • Edits aan Apple ProRAW foto’s in de Photos app die niet opslaan.
  • iCloud Drive kon uitgaan wanneer de iCloud Drive‌ Desktop & Documents Folders functie was uitgeschakeld.
  • Systeemvoorkeuren die niet beschikbaar werden ondanks een administrator wachtwoord.
  • Globe-toets toonde het Emoji & Symbols menu niet wanneer ingedrukt.

De update is nu beschikbaar voor alle computers die ervoor in aanmerking komen.

Nog geen reacties

  1. Niet vreemd, het is een totaal nieuw concept waarbij men ook de oude software middels rosetta moet emuleren en voorlopig dus een soort van transitie moet zijn voor de toekomst waarbij op een gegeven moment alle intell based machines worden los gelaten.
    Met dit soort Mega projecten ga je issues hebben, en dat is waarom ik nog prima op Catalina zit voor de komende 12 maanden. Alles werkt en ga pas upgraden als mijn software mij daar toe dwingt (nieuwe updates aan mijn software die Big sur nodig hebben).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *