Apple Music pakt lokaal meer luisteraars dan Spotify

Apple Music
Als je kijkt naar het aantal maandelijkse gebruikers is niet Spotify de nummer één.

De Zweedse streamingdienst heeft wereldwijd de meeste betaalde abonnees van alle muziekdiensten. Hoe zit het met het daadwerkelijke aantal unieke luisteraars per maand? Onderzoeksbureau Verto zocht het uit. Het bureau heeft een analyse uitgevoerd over de maand maart. Er werd gekeken naar het aantal luisteraars per dienst in de Verenigde Staten.

Daaruit blijkt dat Apple Music de meest gebruikte muziekdienst is. Deze maand maakte 40,7 miljoen mensen gebruik van de dienst van Apple. Op nummer twee staat Pandora Radio. Een dienst die we hier in Nederland niet kennen. Op drie volgt Spotify met 30,4 miljoen gebruikers.

Verto trekt de conclusie dat Apple de toppositie heeft te danken aan proefabonnementen. De dienst is drie maanden vrijblijvend uit te proberen wat volgens het onderzoeksbureau het hoge aantal luisteraars verklaart. Wereldwijd gezien heeft de grootste concurrent Spotify meer dan 50 miljoen abonnees en Apple Music ‘slechts’ 20 miljoen betaalde abonnees. Dit maakt de Zweedse dienst nog steeds de grootste in de wereld van muziekdiensten. Qua unieke luisteraars scoort Apple Music echter beter, in elk geval in de VS.

3 reacties

  1. Ik ben wel benieuwd waar dit naartoe gaat. Want met Xbox Music, Deezer en Qobus zijn er nog een paar behoorlijke spelers in de markt. No way dat ik bij meerdere aanbieders een abbonement ga afnemen. Eentje is voldoende. Zelfde voor de beeldstreamers (Netflix, HBO, Videoland etc).

    • @willeme: Jep. Ook een onmogelijke opgave: een streamingdienst vinden die aan al je eisen voldoet. Zo is het jammer dat Netflix niet up-to-date is met veel series ivm diverse tv-netwerken die zelf de exclusiviteit van een serie meestal een jaar á twee jaar willen vasthouden. En Spotify is een fijne muziekdienst, maar de audiokwaliteit is niet extreem fantastisch.

      • @RubenPriest: Klopt helemaal. Ik ben een lichte Netflix gebruiker, kijk af en toe een serie en een filmpje, dus voor mij maakt dat niet uit. Op zich allemaal prima. Alleen moet je soms wel haasten dus om een bepaalde film te kunnen zien!

        Spotify is een prima muziekdienst, maar ook daar geldt hetzelfde als bij Netflix: de nieuwste albums, bootlegs of live-opnames worden pas later beschikbaar. Dan staat de CD bij mij al in de kast en op ALAC kwaliteit op de externe harde schijf. Dus een beetje mosterd na e maaltijd service. Tel daarbij op dat telefoons telkens meer geheugen hebben waardoor ik geen gebruik meer hoef t maken van streamingsdiensten. Luisteren vanaf de schijf vergt minder van je batterij en je bent niet afhankelijk van de kwaliteit van de verbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *