‘Apple negeert al maandenlang irritante iOS 11 bug’

Auteur: , 1 Reactie
Apple verplicht app-makers rekening te houden met iPhone X-notch

De scanner is een stukje technologie dat wel stilstaat bij Apple.

Na enkele maanden praktijkervaring weten we het zeker: iOS 11 is een van de minst verfijnde softwareversies van Apple’s mobiele besturingssysteem. Het OS wordt geteisterd door kleine en grote fouten, waar menig gebruiker last van heeft en/of zich aan irriteert. Een goed voorbeeld hiervan is de QR-codelezer die in iOS 11 is ge├»ntroduceerd.

Dankzij de scanner kun je de speciale blokjescodes gemakkelijk laten herkennen door je toestel zelf, waardoor er geen aparte applicatie meer nodig is. De standaard QR-scanner is echter lang niet zo veilig als menig externe app, zo meldt IT-consultant Roman M├╝ller.

In een recente blogpost vertelt de expert dat hij al op 23 december melding heeft gemaakt van een nare bug. De bug zorgt ervoor dat met een speciaal geprepareerde QR-code het mogelijk is om de indruk te wekken dat je naar een veilige site gaat, terwijl je eigenlijk doorgestuurd wordt naar een phishing-pagina.

De iOS 11 QR-code scanner lijkt vooral moeite te hebben met het ‘@’ teken. Als voorbeeld toont hij een notificatie die iOS 11 laat zien als een gebruiker zijn camera op de code richt. In werkelijkheid wordt de gebruiker doorgestuurd naar zijn eigen site. De code met speciale indeling is: https://xxx\@facebook.com:[email protected]/.

Apple zelf houdt voorlopig de mond dicht wat betreft dit probleem.1 reactie

Er gaat geen week voorbij zonder een IOS Bug tegenwoordig ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).