Apple opent eerste school voor developers in Europa

App store
In het iOS App Development Center for Europe leer je hoe je iOS-apps maakt.

De volgende WhatsApp, Snapchat of Fresco News wordt misschien wel ontwikkeld door iemand die er voor naar school is geweest. In een persbericht zegt Apple te hopen op deze manier extra banen te creĆ«ren voor de iOS-markt. Alleen al in Europa vinden er in die sector momenteel meer dan 1,2 miljoen mensen een baan. In ItaliĆ«, waar de school komt te staan (Napels, om precies te zijn) zijn er al 75.000 banen die op het conto komen van de app-store. Met in Europa ontwikkelde apps zou inmiddels een slordige 10,2 miljard euro zijn verdiend. Het moge duidelijk zijn: dit is een belangrijke markt – zowel voor Apple als de Europese economie.

Tim Cook heeft er dit over te zeggen:

ā€œEurope is home to some of the most creative developers in the world and weā€™re thrilled to be helping the next generation of entrepreneurs in Italy get the skills they need for success. The phenomenal success of the App Store is one of the driving forces behind the more than 1.4 million jobs Apple has created in Europe and presents unlimited opportunities for people of all ages and businesses of all sizes across the continent.ā€

Op termijn is het de bedoeling dat er in verschillende Europese landen dit soort scholen komen te staan, dus misschien kun je er op termijn zelf ook wel terecht. Wanneer de school in Napels zijn deuren opent is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *