Apple overweegt goedkope TV-dongel

Auteur: , 10 Reacties
Kleine bijdrage

Wat nou Apple TV? Gewoon een dongeltje van een paar tientjes!

Apple lijkt te willen gaan concurreren met Google Chromecast en de Amazon Fire TV Stick door zelf met een TV-dongel te komen. Apple zou hiermee een bijzondere markt aanboren, omdat ze doorgaans voor een high-end luxeproduct gaan. Een goedkope TV-stick zou – afhankelijk van hoe je het bekijkt – een slimme of vreemde zet kunnen zijn.

Apple zet natuurlijk keihard in op hun andere concurrerende product, de aankomende eigen streamingdienst. Die dienst is alleen beschikbaar iPad, iPhone en natuurlijk de Apple TV. Hoewel zo’n kastje helemaal niet zo duur is, zou Apple met een dongel een nog groter publiek kunnen bereiken.

Ik kan me bijvoorbeeld goed voorstellen dat echte serie-buffs ook de Apple-content willen checken (als de series die ze willen maken niet ruk blijken te zijn). Het is dan misschien een beetje een grote stap om speciaal een Apple TV te kopen voor zo’n 150 euro plus nog een abonnement voor de streamingdienst.

In plaats daarvan is een kleine aanschaf van een paar tientjes voor een stick niet heel gek. Ja, het kost dan wat meer dan een ‘gewoon’ abonnement zoals Netflix, maar het maakt de stap een heel stuk kleiner voor niet-Apple-gebruikers. Verder zou de originele content van de streamingdienst gratis zijn voor mensen met een iPhone of iPad. Dat zou betekenen dat een dongel het gemakkelijker maakt om te streamen naar je TV.

Vooralsnog is het niet duidelijk of het om een toekomstig product, concept of geannuleerd product gaat.

Via: TheInformation

Update: de titel ‘Apple komt met goedkope TV-dongel’ is aangepast om beter bij het originele bericht aan te sluiten.10 reacties

Ik lees overal:

“Apple heeft in het verleden met het idee gespeeld om een goedkopere versie van de Apple TV te bieden.”

“Apple plande goedkope tv-stick voor eigen videostreamingdienst”

Dus die stick van een paar tientjes kun je wel vergeten.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@dgh74: NIET gefixed … zoals ik reeds vertelde … het is niet “overweegt” zoals “ze zijn ermee bezig”

Het zou kunnen zijn … “ heeft overwogen” als zijnde VERLEDEN TIJD .. wat dat plan is al lang van tafel namelijk … maat komt nu naar buiten dat men het ooit van plan is GEWEEST.

Hoe moeilijk ? Lees je bron artikel
Maar heb jij het bronartikel gelezen? Je eerste bericht kon ik me achter aansluiten, maar nu mis je het punt een beetje. Wie zegt namelijk dat het plan van tafel is? Jouw bron in elk geval niet. Het plan is opgegooid, Apple speelt er nog mee en ik schrijf waarom dat naar mijn mening een solide idee zou zijn. Daarbij hebben meerdere outlets Apple om een reactie gevraagd en het bedrijf wil niet reageren. Als ze er niet aan zouden werken, hadden ze al lang ontkend dat ze ermee bezig zijn.
@yannickspinner: considered = heeft overwogen

Daarbij heel internet staat vol hiervan en unnaniem is men het eens dat het een complete no go is.

En daarbij … apple bevestigd amper tot nooit items in ontwikkeling. Daarom zijn dit soort berichten zowiezo nutteloze geruchten.
“Update: de titel ‘Apple komt met goedkope TV-dongel’ is aangepast om beter bij het originele bericht aan te sluiten.”

Titel: “Apple overweegt goedkope TV-dongel”

Bron: TheInformation

*klikt op link*

‘Apple Considered’
‘Apple has contemplated’
‘has had internal discussions’

etc…
In de tijd van moderne smartphone TVs wie neemt er nou nog in hemelsnaam een Apple Tv ?
Content van je Android of iPhone stream je prima zonder tussenkomst van iets naar een moderne TV en anders ben je met 30 euro klaar voor een Chromecast.
@turbobrick: Ik denk dat je zelf al het antwoord geeft “Content van je Android of iPhone stream je prima zonder tussenkomst van iets naar een moderne TV en anders ben je met 30 euro klaar voor een Chromecast.”
Dit wordt daar dan de tegenhanger van. Alle oude niet smart apparatuur wordt weer nieuw leven ingeblazen.
@ronald74: ja en wie gaat dat nou kopen ?
Apple kan en gaat niet iets leveren dat net zo duur of goedkoper is als de Chromecast en velen willen helemaal niks kopen want hun tv doet het out of the box al.
Mensen die media streamen en Netflixen enzo zitten doorgaans niet op een 10 jaar oude tv zonder smart tv capaciteiten.
@ronald74: Ik heb twee Chromecasts (1e en 2e generatie) en een Apple TV 4k. Maar de Apple TV is toch wel een andere klasse hoor. Video’s starten instantaan zonder vertraging, waar je bij de Chormecast eerst een tijdje tegen een buffer teller aan zit te kijken.Als je tussen kanalen wisselt blijft de videi vanwaar je komt gewoon actief. Het omschakelen bij de Chromecast is een stuk langzamer, als de telefoon de verbinding al heeft gehouden. Daarnaast is het ook handig dat je op een groot scherm de video;s kan uitzoeken als er nog meer mensen willen meekijken. De Apple TV is ook een stuk stabieler. Met de Chromecast wil de telefoon wel eens niet koppelen. De Apple TV is nogal kritische betreffende de HDMI kabel.

De Apple TV 4K is een stuk duurder dan een Chromecast of Chromecast Ultra. Maar daar krijg je ook wel wat voor terug.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).