Apple patent: maak van je iPhone een Macbook

Toch nog innovatie bij Apple?
Apple vraagt een patent aan van een mogelijk nieuw accessoire

Er is een patent van Apple gepubliceerd waarin het lijkt alsof je je iPhone kan veranderen in een laptop. Dat meldt Appleinsider.

Het U.S Patent and Trademark bureau publiceerde een patent waarin Apple een elektronisch accessoire apparaat heeft ontworpen dat lijkt op een laptop.

Het apparaat is een dun accessoire dat beschikt traditionele laptop hardware zoals een groot scherm, fysiek toetsenbord, GPU, USB-poorten en meer. Het enige wat het apparaat niet kan is functioneren zonder een host.

In de tekeningen die in handen zijn van Apple Insider zou je een iPhone in een speciaal gat in het apparaat kunnen stoppen. De iPhone treedt dan op als CPU en het laptopachtige apparaat kan starten.

Aesthetisch gezien is het logisch dat het laptop-achtige apparaat een nieuw soort Macbook zou zijn, met een buitenkant van aluminium.

In het document kan het accessoire vele vormen aannemen, maar Apple lijkt toch te gaan voor een apparaat in de vorm van een laptop.

In sommige uitvoeringen is er zelfs een poort in de vorm van een iPhone of iPad en zou er ook sprake zijn van een stroomstransfer en een Lightning of Smart connector.

Het zou ook kunnen zijn dat de host-iPhone data overbrengt via Wi-Fi, Bluetooth of een andere draadloze verbinding.

Het patent document gaat niet in op details, maar het zou kunnen zijn dat de iPhone of iPad over software beschikt om het laptop-achtige te besturen. Het zou ook kunnen dat Apple kiest voor een besturingssysteem op het apparaat.

Omdat het accessoire technisch gezien zal worden bestuurd door iOS, beschikt het over een scherm dat geschikt is om aan te raken. Een feature die veelgevraagd is bij laptops van Apple.

Het is alleen niet waarschijnlijk dat dit apparaat ook daadwerkelijk geproduceerd gaat worden. In Apple’s nieuwste reclames wordt er juist gesuggereerd dat een iPad een laptop juist kan vervangen. Het zou raar zijn als Apple dan toch ineens een accessoire zou maken waarmee je je iPad in een laptop kan veranderen.

2 reacties

  1. headphone jack verwijderen is niet genoeg, haal de cpu , geheugen en opslag er ook maar uit!
    -geen probleem, je kan gewoon een losse iphone kopen hoor!

    en het is Apple, dus dit model is fantastisch en prachtig en je hebt geen reguliere formaten meer nodig. dit zal het enige beschikbare model zijn. (ik zit er vast niet ver naast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *