Apple rolt iOS 12 officieel uit: stabieler en sneller

iOS 11.4 uitgebracht, dit is er nieuw
Ga jij ‘m downloaden?

Na vele maanden van bèta’s testen en bugs opsporen is het vandaag eindelijk zover. Apple is op dit moment bezig om de stabiele versie van iOS 12 wereldwijd uit te rollen voor haar iDevices. In het mobiele besturingssysteem voor iPhone en iPad is er niet bijzonder veel schokkends te melden, maar daar is de software ook niet voor bedoeld.

Met iOS 12 wil Apple namelijk een sublieme verbetering ten opzichte van iOS 11 uitbrengen. De softwarevariant is erop gericht om een stukje stabiliteit te brengen in het systeem. Zoals je je wellicht nog kunt herinneren was de uitrol van iOS 11 bepaald niet zonder bugs en andere irritatiepuntjes.

Naast dat iOS 12 sneller en stabieler moet werken in zijn algemeenheid, zijn er ook specifieke aspecten aangepakt; de camera zou aanzienlijk sneller moeten starten, evenals diverse applicaties. Ook is er een nieuwe feature aanwezig die gebruikers meer inzicht geven in hoeveel én waarvoor je je smartphone precies gebruikt.

Ben je in het bezit een iPhone 5S, iPhone SE of nieuwer, dan mag je erop rekenen dat jouw smartphone binnenkort een notificatie ontvangt waarin staat dat er een update voor je klaarstaat. Daarnaast zullen alle iPad Mini 2’s en nieuwer worden voorzien van iOS 12. We zijn benieuwd in hoeverre Apple een fiasco als vorig jaar weet te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *