Apple schrapt eindelijk gedateerde variant iPhone 12 Pro (Max)

Foto: iPhone 11 Pro

De iPhone 12 Pro en Pro Max krijgen godzijdank geen 64GB opslagruimte meer. Eindelijk schrapt Apple dat gedateerde format. Nou ja, gedeeltelijk tenminste.

Apple komt jaarlijks met een hele waslijst aan iPhones, waarvan iedere uitvoering binnen een serie een andere hoeveelheid opslagruimte meekrijgt. Dat combineert het merk steevast met een gebrek aan uitbreidbaar geheugen. Gelukkig schrapt Apple voor de aankomende iPhone 12 Pro en Pro Max het meest karige 64GB model. Want laten we eerlijk wezen, een smartphone van tenminste duizend euro met 64GB opslagruimte is toch schandalig?

Apple schrapt 64GB iPhone 12 Pro

Apple vraagt altijd een hoop voor een iPhone, dus dan mag je ook wat verwachten. Tot dusver begonnen de instapmodellen in een serie daarentegen altijd bij 64GB of zelfs 32GB opslagruimte. Dat zit volgens analist Jon Prosser anders met de Apple iPhone 12 Pro Max, die krijgen geen instapmodel met 64GB opslagruimte. In plaats daarvan zouden de twee dikste uitvoeringen in de 12-serie beginnen bij 128GB.

https://twitter.com/jon_prosser/status/1310795102051237889

Voor de enkeling die tegenwoordig nog genoeg heeft aan 64GB zijn er ook mogelijkheden. Volgens dezelfde bron krijgen de gloednieuwe iPhone 12 Mini en de standaard iPhone 12 wel een variant met 64GB opslagruimte.

Opslagruimte is verdienmodel

Nogmaals, het is natuurlijk wel tijd dat Apple afstapt van die absurde hoeveelheid opslagruimte. Nu, voor een budgetphone is dat misschien genoeg, maar als je ruim duizend euro betaalt dan mag je heus wat extra geheugen verwachten. Zeker aangezien geheugen een relatief goedkoop component is.

Niet dat iemand denkt dat het een kostenkwestie is; het is voor Apple een verdienkwestie. Het miljardenbedrijf vraagt altijd flink wat extra voor de duurdere modellen in een serie. Omdat iPhones nooit uitbreidbaar geheugen hebben, is dat dus een gewiekst verdienmodel.

Hoe dan ook, we moeten nog enkele weken wachten op de onthulling van de iPhone 12-serie. Tot die tijd check je hier wat renders van het aankomende toestel.

Lees ook: iPhone 12 Pro: goed nieuws en slecht nieuws

4 reacties

  1. Ach, de meest recente Ipad heeft ‘maar liefst’ 32GB ! En dat in de tiende maand van 2020 …..
    64GB is voor het gemak geen optie, en is de volgende stap automatisch 128GB en kost je een dikke 100 euro extra.
    Ineens kost die ‘budget’ Ipad je een kleine 500 euro (489 euro exact).

  2. Heb zelf een 11 Pro 64GB. En ja, meer is leuk, maar ik krijg het absoluut niet vol. Bovendien vind ik het vaak de meerprijs absoluut niet waard om te upgraden naar meer opslag.

    • Dit dus. Ik heb een Xr 64Gb waarvan nog 34Gb beschikbaar is. Foto’s en video’s (wat toch de grootste verslinders zijn) sla ik altijd op in mijn Cloudstorage. Ik heb nog nooit een 64gb toestel aan z’n max gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *