Apple stopt met Aperture en komt met nieuwe applicatie

Apple stopt met Aperture en komt met nieuwe applicatie
Tijdens de WWDC keynote van Apple kondigde het bedrijf al aan dat ze met een nieuwe fotobewerking app kwamen genaamd Photos.

Nu blijkt dat Photos de bekende fotobewerkingssoftware Aperture volledig gaat vervangen en dat Apple stopt met de ontwikkeling daarvan. Zodra OS X Yosemite volgend jaar uitkomt zal iedereen moeten overstappen op Photos. Met Photos worden veel van de dingen geïntegreerd die je ook al met Aperture kon en worden foto’s automatisch opgeslagen op je iCloud.

Omdat Photos onderdeel wordt van OS X Yosemite is het volgens een woordvoerder van Apple niet meer nodig om een aparte fotobewerkingsapplicatie te gebruiken. Apple zal dan ook met de launch van het nieuwe Photos, gebruikers helpen om alle foto’s over te zetten en te migreren naar het nieuwe programma. Het programma zal ook het standaard iPhoto-programma vervangen.

Apple heeft aangekondigd dat het zal gaan samenwerken met Adobe om gebruikers die liever naar Lightroom overstappen ook te assisteren met de migratie van fotomateriaal. Nu maar hopen dat de transitie makkelijk verloopt. Helemaal voor pro-fotografen die soms wel meerdere terabytes aan foto’s op hun systeem hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *