Apple test vijf varianten iPhone 7

iPhone 7 concept
Nieuwe bronnen laten zien dat Apple momenteel maar liefst vijf prototypes van de iPhone 7 aan het testen is. Allemaal hebben ze verschillende features – lees hier welke dat zijn.

G for Games is de bron, die vijf verschillende prototypes noemt waarvan vermoedelijk slechts één het tot de nieuwe iPhone 7 zal schoppen – of er wordt een hybride op de markt gebracht met functies van de verschillende modellen.

Eén van de geteste versies zou niet meer over een homeknop beschikken. Geruchten over het verdwijnen van de knop deden reeds de ronde. In plaats daarvan zou er een klein touchscreen komen, dat dubbelt als vingerafdrukscanner.

Al eerder schreven we over het gerucht van een iPhone 7 met all-in-one lightning connector. Apple zou van de 3,5mm audio-connector af zou willen, waarbij de lightning port die taak overneemt. G for Games spreekt van een model met zo’n USB-C-aansluiting, maar ook van een prototype dat draadloos zou opladen.

Een andere nieuwe feature die wordt getest wordt ‘Multitouch 3D Touch’ genoemd, waarbij je het drukgevoelige scherm op verschillende plekken tegelijkertijd kunt aanraken. Dit zou nóg meer nieuwe opties en shortcuts bieden dan 3D-Touch alleen.

De laatste feature waar over gesproken wordt is een concept waarbij meerdere camera’s naast elkaar worden gebruikt. Door beelden van twee lenzen te combineren moeten betere foto’s worden gemaakt. Heel innovatief is dit niet, want er zijn meerdere Android-toestellen die al van dit trucje gebruikmaken. Over waterdichtheid of een fysiek toetsenbord wordt overigens niet gesproken in het bericht.

G for Games heeft een goede reputatie, maar het blijft natuurlijk afwachten of deze en andere functies hun weg naar de nieuwste iPhone zullen vinden.

2 reacties

    • @tombe: Dualsim zou een goede troef zijn, speciaal voor de zakelijke klanten want die hebben doorgaans wel meer dan 1 nummer.

      Apple focussed zich steeds vaker op de dingen waar bijna niemand op zit te wachten,
      3D force/touch, leuk maar niet meer dan dat en wordt nauwelijks nog echt ondersteund en de meesten hebben er geen echte baat bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *