Apple: update over iPhone en 5G, iPads en meer nieuws

Apple-cook-trump
Zelfs president Trump was dit weekend met Apple bezig.

Er kwam dit weekend een aantal nieuwtjes naar buiten over Apple, de iPhone en de iPad. Wij zetten ze in dit overzichtsartikel op een rij.
Twee nieuwe iPad-modellen onderweg
Apple heeft bij de Europees-Aziatische telecomautoriteiten een nieuwe registratie voor 2 nieuwe iPad-modellen ingediend. Hiermee komt het totaal aantal geregistreerde modellen op 7. Aangezien ze alle iOS 13 als besturingssysteem krijgen is de verwachting dat ze alle 7 dit najaar gepresenteerd zullen worden.

Nieuwe iPhones krijgen 5G-connectiviteit en worden nog beter stof- en waterdicht
Door toenemende concurrentie van de belangrijkste Android-smartphone fabrieken zou Apple overwegen om alsnog alle iPhones voor 2020 te voorzien van 5G-connectiviteit. De eerste gedachte was dat dit alleen zou gebeuren met (de duurste) twee van de drie modellen die op het programma staan.

Los daarvan heeft Apple een patent geregistreerd om iPhones nog verder waterdicht in plaats van waterbestendig te maken. Apple geeft in het patent aan dat de knopjes op de iPhone die ingedrukt moeten worden een kwetsbaar punt zijn om de iPhones waterdicht te maken. Met een nieuwe vinding, waarbij er een bescherming tussen de knopjes en de binnenkant van het toestel wordt aangebracht zou dit verholpen zijn. Zoals zo vaak het geval is met patenten is het de vraag of deze vinding ooit de commerciële massaproductie haalt. Veel gebruikers zouden een echt waterdichte iPhone in ieder geval vast wel waarderen, al zijn ook waterdichte smnartphones niet tegen al het water bestand.

Trump weigert Apple tegemoet te komen
Apple heeft niet zo lang geleden de productie van haar Mac Pro voor toekomstige varianten weggehaald uit het Amerikaanse Austin en toebedeeld aan een fabriek in China. De 25% extra importheffing die Trump nu doorvoert komt niet erg gelegen. Apple diende dan ook een verzoek tot vrijstelling in. Zoals het een beschaafd land betaamt kreeg Apple van de overheid een keurige formele reactie een Tweet van Trump dat men het kon bekijken. Cook kreeg als suggestie dat hij maar een fabriek in Texas moest bouwen als hij geen importheffingen wilde betalen. Gezien de toch al niet te lage prijzen voor Apple producten belooft dit geen goed nieuws voor potentiële Mac Pro kopers.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1154774656861257732

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *