‘Apple Watch 4x nauwkeuriger met tijd dan iPhone’

Apple Watch
Wanneer is 2016 nu precies begonnen? Je Apple Watch kan het je nauwkeuriger vertellen dan je iPhone – en dan elk ander horloge op je feestje.

Dat claimt althans, hou je vast, de vice-president van technologie bij Apple, Kevin Lynch, in een interview met Mashable.

Heel geloofwaardig klinkt dat niet, aangezien je Apple Watch is verbonden met de iPhone, die op zijn beurt weer verbinding maakt met de Apple servers om de juiste tijd door te krijgen. Maar volgens Lynch maakt de Watch gebruik van een aantal trucjes om de tijd uiterst nauwkeurig te kunnen weergeven.

Ten eerste heeft Apple zijn eigen Stratum One-level netwerktijd-servers geplaatst op 15 verschillende plekken over de hele wereld. Deze zijn verbonden met het US Naval Observatory, waar de atoomklok zich bevindt die door defensie wordt gebruikt om de officiële tijd vast te stellen. iPhones maken verbinding met deze servers en geven het signaal op hun beurt via Bluetooth weer door aan de Watch.

Maar wat de Apple Watch nauwkeuriger zou maken dan de iPhone zijn twee andere features. Ten eerste beschikt de Watch over een oscillator, die de tijdsweergave beschermt tegen extreme schommelingen in temperatuur. Ten tweede voert Apple uitgebreide tests uit voor de secondewijzer. Daarbij worden speciale camera’s gebruikt, die frame voor frame controleren of de secondewijzer ook echt 1x per seconde tikt.

Een kritische noot komt van Ablogtowatch-redacteur Ariel Adams, die stelt dat er al digitale horloges bestaan die zelf beschikken over een eigen ingebouwde atoomklok. Die zijn dus nóg nauwkeuriger dan de Apple Watch.

Een Apple Watch geeft dus niet slechts meldingen bij een Facebook-like of binnenkomend bericht. Neen, je kunt er zelfs de juiste tijd op aflezen. Bizar.

4 reacties

  1. Op het moment dat je met de jaarwisseling op je apple watch moet kijken of het al 12 uur is heb je waarschijnlijk geen leven en ben je niet op een feesje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *