Apple Watch-displays barsten uit zichzelf

Pijnlijk
De zoveelste gratis reparatie die Apple moet uitvoeren vanwege kapotte onderdelen.

Het is al erg genoeg dat veel van de hedendaagse tech behoorlijk breekbaar en fragiel is, maar het is des te erger als een product zó zwak is, dat het uit zichzelf kapot gaat. Dat lijkt bij de Apple Watch Series 2 en 3 het geval te zijn.

Apple constateert dat slimme horloges uit de 2- en 3-serie “onder zeer zeldzame omstandigheden” uit zichzelf kapot zouden kunnen gaan. Het gaat om de displays die rondom de randen beginnen te barsten.

Dergelijke toestellen gaat Apple nu gratis repareren, zoals ze ook deden met de foutieve MacBook Pro’s en MacBook Air’s. Op deze reparatiepagina kun je checken of jij in aanmerking komt voor een gratis reparatie. Het gaat in elk geval om Apple Watch Series 2 en 3 gadgets van aluminium van zowel 38mm als 42mm.

jammer

Volgens Apple gaat het dus om een zeldzaam probleem maar in de praktijk zullen we nooit weten hoeveel slimme horloges er daadwerkelijk getroffen zijn. Het is in elk geval een ontzettend frappant probleem als een stukje technologie uit zichzelf kapot gaat.

Het gaat daarbij dus om scheuren rondom de randen dus – en dit is speculatie – het zou zomaar om een technische ontwerpfout kunnen gaan. Misschien zit het spaphire display te ‘strak’ om de casing gevouwen of wellicht dat het metaal onder het display bij temperatuurschommelingen te veel krimpt/uitzet waardoor het scherm kan barsten.

Wat de oorzaak ook precies is, mocht je het probleem van een scheurtje rondom het scherm zelf ervaren, dan zou ik direct een afspraak maken met een Apple Authorized Service Provider (of bedrijven met een certificaat) voordat je scherm er dadelijk uit valt.

Lees ook: Apple-update ingetrokken na slopen Watch Series 4

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *