Apple wil geen rijen meer voor de deur bij Apple Stores

Apple-Store-Rijen
Apple hoeft de naam van een nieuw product nog maar uit te spreken, of de eerste slaapzakken liggen al voor de deur van Apple Stores over de hele wereld. Aan die rijen zou Apple nu een einde willen maken.

Business Insider zegt een interne memo in handen te hebben van Angela Ahrendts, retail chief van Apple, waarin ze medewerkers van Apple Stores aanmoedigt om klanten online te laten kopen. Deze ‘vernieuwende denkwijze’ luidt volgens haar een nieuw tijdperk in, waarbij de dagen van wachten in de rij voorbij zijn.

Show room
Dit wil overigens niet zeggen dat er ineens minder exemplaren van de Apple Watch te vinden zijn in Apple Stores, maar eerder dat Apple hun winkels wat stijlvoller wilt maken. De Apple Store moet op deze manieren van een winkel veranderen in een show room, waarin klanten objecten kunnen bekijken en uitproberen, waarna ze online een eigen exemplaar kunnen bestellen.

Dat Ahrendts deze nieuwe weg in wilt slaan is overigens niet zo gek, voorheen was ze CEO van Burberry. Of de interne memo er ook daadwerkelijk voor zorgt dat de fans hun slaapzakken in de kast laten en achter hun PC klimmen in plaats van voor de winkel te gaan zitten, is natuurlijk nog even afwachten. De volledige gelekte memo is hieronder te lezen:

Get in line online
The days of waiting in line and crossing fingers for a product are over for our customers. The Apple Store app and our online store make it much easier to purchase Apple Watch and the new MacBook. Customers will know exactly when and where their product arrives.

This is a significant change in mindset, and we need your help to make it happen. Tell your customers we have more availability online, and show them how easy it is to order. You’ll make their day.

4 reacties

  1. Nu nog aan de voorraden werken. Afgelopen januari in Hong Kong in de 3(!) Apple Stores gekeken voor een iPhone 6. Causeway Bay: uitverkocht. Festival Walk: uitverkocht. IFC Mall: uitverkocht. Online: uitverkocht. Uiteindelijk gewoon in NL aangeschaft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *