Apple wil artiesten claimen voor eigen streamingdienst

Het logo van Beats Music
In de eeuwige concurrentiestrijd rond streamingdiensten heeft Apple diverse artiesten benaderd om hun muziek exclusief te streamen via Beats Music. Niet iedereen stemde in..

Zo heeft Kanye West een bod van enkele miljoenen afgewezen. Ook zijn artiesten als Taylor Swift en Florence al benaderd door Apple. Beats Music wordt, in tegenstelling tot Spotify, geen gratis dienst maar voor ongeveer een tientje per maand krijg je volledige toegang tot de online bibliotheek.

Wat dit betekent voor de toekomst moet nog blijken. Verschillende muziekdiensten met hun eigen artiesten maken het voor de consument er niet makkelijker op om een abonnement af te sluiten. Zo kan het zijn dat jouw favoriete artiesten op verschillende streaming-diensten zitten, en je geen zin hebt om 3 verschillende abonnementen af te sluiten. Je kan natuurlijk altijd nog een ouderwets CD-tje kopen.

4 reacties

  1. Is er EINDELIJK een goed idee zoals streamingdiensten, weten ze het NOG te verneuken. Helemaal niemand is gebaat bij een gefragmenteerd aanbod. Oh wacht, de platenmaatschappijen die proberen streamingdiensten kapot te maken :-\

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *