Apple’s iOS 12 vindt weg rap naar iPhone en iPad

iPhone
Voor Apple is dit een succes.

De adoptie van iOS 12 verloopt razendsnel. Wellicht zelfs sneller dan Apple zelf voor mogelijk hield. Meer dan de helft van de compatibele iPhones, iPads en iPods draaien momenteel al iOS 12. Dat is een snelle adoptie, zeker als je beseft dat de update pas drie weken geleden werd uitgerold.

In vergelijking met iOS 11 is iOS 12 een stuk populairder. Het duurde 50 dagen voor iOS 11 om die 50 procent adoptie te halen. Dat is dus dubbel zo lang in vergelijking met iOS 12. Er kunnen hier verschillende redenen achter zitten. Zo verliep de release van iOS 11 nogal rommelig met tal van bugs en glitches. Het mobiele besturingssysteem kwam vrijwel wekelijks in het nieuws. Bij elke nieuwe versie dook er weer een nieuwe bug op. Dit maakte iOS-gebruikers argwanend en werd de update minder snel omarmd.

In dat opzicht kent iOS 12, op een paar problemen na, weinig issues. Het feit dat deze versie van het mobiele besturingssysteem ook nog eens sneller opereert in vergelijking met iOS 11 is blijkbaar voor veel gebruikers reden om te updaten. Ook oude iPhones draaien sneller op de nieuwste versie van iOS.

7 reacties

 1. Waarom is dit zo bijzonder ?
  IOS11 was de slechtste IOS versie ooit met vreselijk veel issues en na een jaar kwam 12 die veel oplost en nog wat nodige zaken toevoegd dus dan is het niet vreemd dat de mensen massaal upgraden na bijna een jaar lang zich kapot ergeren.

  Beetje hetzelfde als benzine aanbieden voor 1 euro de liter en dan opmerken dat de meeste stations na 1 week door hun voorraad heen zijn.

 2. Grappig … op 20 september kopte apparata nog :

  “iOS 12 pas op zeer klein deel Apple-devices geïnstalleerd …. Gebruikers lopen niet storm voor deze iOS-versie”

   • @willeme: Boeit blijkbaar niemand, aangezien het marktaandeel van android 85,9 procent bedraagt tegenover 14% iOS. Als het (niet kunnen) updaten idd zo’n big deal zou zijn waren wel meer mensen over gestapt.

    Waarom zou je trouwens willen updaten zolang het werkt zoals het moet werken zonder bugs? Draai nu bijna 3,5 jaar Android 6 op mijn Note 4. De nieuwe functies van android 9 ontdek ik ergens in 2019 wel zodra ik een Xiaomi of Honor/Huawei koop. Zonder lelijke notch trouwens.

    • @ffw88: Dat Android populairder, lijkt mij vrij logisch. Op een fabrikant na, maken alle merken gebruik van Android. In vele prijsklasses. iPhones zitten nu eenmaal in een hoger segment, prijstechnisch gezien. Een klein beetje zie je wel terug als je kijkt hoe lang je ermee kan doen. iPhone 5S doet het beter dan ooit op IOS 12, terwijl mijn Sony Xperia uit dezelfde periode nauwelijks te gebruiken is. Allen bellen en SMS’en ;-). Bijna alle andere apps moeten een nieuwere versie draaien die er niet op geleverd wordt. Dus ja, daarom wil je updaten. Om met de tijd mee te gaan. Is bij de latere Android toestellen al een stuk beter, eerlijk is eerlijk!

     • @willeme: “iPhone 5S doet het beter dan ooit op IOS 12, terwijl mijn Sony Xperia uit dezelfde periode nauwelijks te gebruiken is. Allen bellen en SMS’en ;-). Bijna alle andere apps moeten een nieuwere versie draaien die er niet op geleverd wordt.”

      Beter dan ooit is onzin. Bij een schone iOS 11 installatie/(fabrieks)herstel wordt ‘ie waarschijnlijk weer even snel als vanouds puur omdat je mobiel trager wordt. Idd, ook je iPhone.

      Daarnaast vraag ik me af over welke Xperia je het hebt. Heb hier nog een Moto G (versie 1) liggen met android 4.4. Probleemloos toestel die nog prima de meeste apps draait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *