Apple iWatch moet $400 gaan kosten


Apple gaat zich binnenkort eindelijk op de markt van wearables storten. Inmiddels vliegen de eerste prijzen al door de wandelgangen.

Velen zijn Apple voorgegaan op het gebied van wearables. Van simpele fitnesstrackers zoals de Jawbone en de Fitbit, tot aan de uitgebreidere Gear-lijn van Samsung en de LG G Watch (R). Het is een markt die nog eens heel groot gaat worden, aldus menig analist, en tegelijkertijd gaan hardwaremakers het extreem moeilijk krijgen om een plekje om de pols van consumenten te veroveren. Telefoons mogen best simpel en saai zijn, een smartwatch is daarentegen een stukje fashion dat je niet kunt wegstoppen. Slimme horloges en andere draagbare gadgets moeten mooi zijn, want het design komt dus op de eerste plaats. Niemand heeft zin in een onaantrekkelijke smartwach, maar de hardware die we tot nu toe hebben gezien laat op designgebied nogal wat steken vallen – uitzonderingen daargelaten.

Verschillende uitvoeringen, verschillende prijzen

De vraag is dus hoe Apple dit probleem gaat tackelen. Insiders verwachten dat Apple op dinsdag 9 september naast een tweetal smartphones ook een wearable zal onthullen. In de volksmond beter bekend als de veelbesproken iWatch. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Re/code zoemt er bij Apple een prijs rond van 400 dollar voor deze wearable, omgerekend zo’n €300. De techsite van Walt Mossberg claimt dat bronnen binnen Apple bevestigen dat er verschillende uitvoeringen van de iWatch komen, waarbij er ook goedkopere modellen zullen verschijnen. Wel zal het nog tot 2015 duren voordat Apple met de eerste wearables op de markt komt.

Check ook: de vijf beste iWatch mockups

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *