Band moet geluidloos album van Spotify verwijderen

Band moet geluidloos album van Spotify verwijderen
Nadat de band Vulfpack 20.000 dollar aan royalty’s kreeg van Spotify moet het nu zijn album verwijderen.

Op het album Sleepify stonden ‘nummers’ zonder geluid. Elk nummer was 30 seconden lang en kon gewoon beluisterd worden. Spotify betaald pas royalty’s uit als een luisteraar minimaal 30 seconden naar een nummer heeft geluisterd. Voor elk nummer dat beluisterd wordt keert Spotify een halve cent uit

Via YouTube heeft de band haar fans dan ook opgeroepen om ’s nachts het album op repeat te zetten om zo genoeg geld in te zamelen voor een tour. Inmiddels stond de teller al op 20.000 dollar en hebben ze genoeg geld om de Sleepify Tour te starten.

De tour zal gratis te bezoeken zijn en wordt gehouden op locaties waar het album het meest werd gestreamd. Dat streamen is nu dus voorbij omdat Spotify het album heeft verwijderd. Het zou volgens Spotify de algemene voorwaarden schenden.

Na de verwijdering van het album heeft Vulfpeck een nieuw album geupload met drie nummers. Het album heet Official Statement en bevat een gesproken nummer van keyboardspeler, Jack Stratton. Hierin bevestigt hij de verwijdering en bedankt hij de fans.

[gv data=”KXvncV79LXk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *