Batterijprobleem OnePlus 6T e.a. door Android?

oneplus-6t-batterijproblemen
Gebruikers melden abnormaal snel batterijverbruik na installatie updates.

Sinds ongeveer een week melden gebruikers op Reddit dat de batterij van hun OnePlus 6T abnormaal snel leeg gaat. Het toestel is destijds juist in de markt gezet met de krachtige batterij als pluspunt. De telefoonmaker heeft voor zover bekend niet gereageerd. Ook hebben gebruikers nog geen eenduidige oplossing gevonden om het probleem definitief te verhelpen.

Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen:
– Allereerst kun je geheugen sparen door de ‘dark modus’ aan te zetten en de cache van apps en browser te legen.
– Als dit niet het gewenste resultaat heeft kun je in de ontwikkelaars-opties het geheugenverbruik van jouw apps bekijken. Als een app veel geheugen verbruikt kan dit een teken zijn van een kapotte of kwaadaardige app. Deze kun je dan op diverse manieren aanpakken.

Als je voor jezelf hebt vastgesteld dat de oorzaak niet in de telefoon ligt, kunnen er nog twee andere opties zijn.
Allereest speelt het weer een rol. Bij koud weer gaat de batterij sneller leeg. Als je de batterij leeg ziet gaan tijdens de wintersport is het dus even aankijken hoe het thuis gaat. Overigens is het niet handig de telefoon op bijvoorbeeld een kachel op te warmen, ook extreme warmte is namelijk niet goed voor de batterij. Daarnaast kan dat problemen geven met de processor.

Tot slot melden steeds meer gebruikers van andere toestellen dat zij dezelfde problemen ondervinden na de updates naar Android Pie. Dit zou te maken hebben met de vele optimalisaties en tot 2 dagen kunnen duren. Na twee dagen zou de telefoon dan weer normaal moeten functioneren.

Mocht dit allemaal niet helpen, dan rest een gang terug naar de winkel waar je hem gekocht hebt.

Nog geen reacties

  1. Tot slot melden steeds meer gebruikers van andere toestellen dat zij dezelfde problemen ondervinden na de updates naar Android Pie. Dit zou te maken hebben met de vele optimalisaties en tot 2 dagen kunnen duren.
    Beetje raar verhaal, dit. Ik kreeg zelf (op m’n Honor 10) een update naar Android Pie vlak voor Kerst, en een kleine update er direct overheen, en pas na een kleine maand werden er nog wat kleine bugs geplet met de reguliere maandelijkse security update. Het stroomverbruik is trouwens merkbaar verbeterd: bij gemiddeld gebruik zit ik op 40-60% per dag. In geval van nood kan ik met enig beleid dus twee dagen vooruit op één acculading. Voorheen was dat 60-70% per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *